De initiatiefgroep Samenbouwen heeft weer een aantal stappen gezet: er is bijv. een nieuwe naam gekozen, er is een CPO-begeleider bekend en er zijn gesprekken geweest m.b.t. enkele locaties.

De vorderingen m.b.t. het oprichten van een vereniging groeien ook gestaag. Verder heeft de initiatiefgroep afgelopen vrijdag een bijdrage geleverd aan het bezoek van de burgemeester aan het dorp Sint Hubert.

Naam en bekendheid

Zoals te zien aan het nieuwe logo, gaat het woonproject in Sint Hubert voortaan door de wereld als: Kanderhof. De eenvoudige gedachte hierachter is:

Ik en de Ander
samen zijn we Kander
en straks is het tof
te wonen aan een hof!

Er is een informatiefolder ontworpen waarin o.a. de uitgangspunten zijn verwoord. Ook is er een nieuwe vlag met logo, die hopelijk later vrolijk bij het bouwproject kan staan te wapperen.   

D.m.v. digitale nieuwsbrieven worden de vaste belangstellenden steeds op de hoogte gebracht van nieuwe, belangrijke ontwikkelingen.

CPO-begeleider

Kanderhof wordt een CPO-project. CPO betekent Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Woonprojecten kunnen zich laten begeleiden door een CPO-begeleider. 

Kanderhof heeft gekozen voor De Loods Architecten en Adviseurs uit Aarle-Rixtel. Een team met mensen uit diverse disciplines en met ruime ervaring bij CPO-projecten. Men werkt ieder vanuit eigen expertise én vanuit sociale betrokkenheid; op deze manier geven zij vorm aan volledige ontwikkel- en bouwtrajecten. Namens De Loods is Suzanne van Deursen de vaste contactpersoon en projectbegeleider voor Kanderhof.

Vereniging

De Loods adviseert de initiatiefgroep op dit moment bij het oprichten van de vereniging; o.a. bij het opstellen van de juiste statuten en bij het kiezen van een notaris die bekend is met CPO-projecten. 

Belangstellenden zullen t.z.t. voor de oprichtingsvergadering uitgenodigd worden en zij kunnen dan de keuze maken om wel of geen lid te worden. Dat betekent overigens nog niet dat men verplichtingen aangaat m.b.t. tot het kopen van een huis.

Na deze oprichting zal De Loods ons begeleiden bij de subsidie-aanvraag.

Locaties

Er zijn nog steeds 5 potentiële locaties in beeld: in Mill 1 en in Sint Hubert 4. Kanderhof heeft al gesprekken gehad met enkele eigenaren en/of vertegenwoordigers van deze locaties. De open en prettige contacten met hen worden erg gewaardeerd. Voortaan zal de projectbegeleider regelmatig een vaste gast aan tafel zijn.

Route 33, bezoek burgemeester aan Sint Hubert 

Op vrijdag 14 juli heeft de burgemeester in het kader van “route 33” Mill, Wilbertoord en Sint Hubert bezocht. Gecoördineerd door de Dorpsraad heeft zij in 2,5 uur kennis gemaakt met de highlights van Sint Hubert.

Kanderhof heeft gebruik gemaakt van deze gelegenheid om uitleg te geven over hun woonproject. Daarbij was het een eer om de burgemeester het eerste exemplaar van de nieuwe folder te overhandigen.

De initiatiefgroep hoopt hiermee hun wooninitiatief meer onder de aandacht te brengen en op die manier ondersteuning van de gemeente Land van Cuijk te krijgen om het woonproject te doen slagen.

Bezoek aan nieuwe en bestaande woonprojecten

De werkgroep van Kanderhof heeft al diverse woonprojecten bezocht, daarin diversiteit ervaren en vele ideeën opgedaan. Men wil in de toekomst vaker reeds bestaande of nieuwe projecten bezoeken of naar bedrijven gaan, die specifieke informatie kunnen laten zien die van belang is voor het woonproject.

Via de nieuwsbrief die de aangemelde belangstellenden krijgen, zullen dergelijke bezoeken aangekondigd worden en zullen alle belangstellenden/leden uitgenodigd worden om mee te gaan.

Nieuwe belangstellenden

Bent u jong of bent u oud? Zo lang u zelfstandig kunt wonen en genoeg energie heeft om nieuwe dingen in uw leven aan te gaan, zou Kanderhof misschien iets voor u kunnen zijn. Nieuwe belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt hiervoor contact opnemen met Wim Verbruggen (06-22114049) of Trudy van den Broek (06-44301410). Zij praten u graag even bij. U mag ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook voor andere informatie kunt u altijd contact opnemen.