In deze tijd van inflatie en onzekere energieprijzen zoeken steeds meer mensen hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft moeite om de rekeningen te betalen.

Gemeente Land van Cuijk werkt daarom samen met Geldfit om mensen grip op hun geld te geven. Inwoners kunnen vanaf nu gebruikmaken van de website geldfit.nl of bellen met 0800-8115 voor een persoonlijk advies.

Voor veel mensen is het niet duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp bij geldzaken. Gemeente Land van Cuijk zet alle mogelijkheden voor haar inwoners op een rijtje op www.gemeentelandvancuijk.nl/geldzorgen. Sinds kort kunnen inwoners van gemeente Land van Cuijk ook terecht op de website geldfit.nl. Door praktische artikelen en korte tests krijgen zij inzicht in hun financiële situatie. Dit varieert van tips tot concrete organisaties die inwoners verder kunnen helpen, zoals lokale vrijwilligersorganisaties, energiecoaches of gemeentelijke schuldhulploketten. Mensen die liever persoonlijk iemand spreken, kunnen ook gratis en anoniem bellen naar Geldfit op 0800-8115. Zo ontdekken zij via Geldfit direct welke stappen ze kunnen zetten om grip op hun geld te krijgen. Wethouder Joost Hendriks is tevreden met de samenwerking met Geldfit: “We willen inwoners met geldzorgen zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom zoeken we de samenwerking op met partners, zoals met Geldfit. Zij hebben een brede ervaring om de financiële situatie van mensen fit te houden.”

Hulp voor ondernemers

Ook ondernemers in gemeente Land van Cuijk kunnen terecht bij Geldfit. Via geldfit.nl/zakelijk krijgen zij inzicht in de stappen die ze kunnen zetten om hun bedrijf financieel gezond te houden of te krijgen. Martin Suithoff, directeur van Geldfit: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten, daarom is specifieke hulp hard nodig. We merken dat ondernemers regelmatig bellen voor een persoonlijk advies. Onze zakelijke adviseurs helpen ook hen graag naar passende hulp.”