Als u zondagmiddag 17 september op het kermisplein in Mill rondliep, dan was er een goede kans dat u een grote groep 60-jarige buitenlanders tegenkwam die Noors, Zweeds, Fins, Engels of Frans spraken. Dit komt omdat er een 45ste jubileum reünie gehouden werd bij het Fletcher Wellness Center in Mill.

45 jaar geleden ging Millenaar Rene Henst, zoon van Tien Henst en Els Moors, naar Amerika om zijn pilotenbrevet te halen met de bedoeling om daarna in Nederland te mogen vliegen voor een vliegmaatschappij. Maar zoals Rene het zegt “een vrouw, vijf kinderen en elf kleinkinderen” daarna woont en werkt hij nog in de buurt van New York. Als je Rene ooit tegenkomt dan bevestigt hij dat hij nog steeds meer een Millenaar is dan een Amerikaan.

De Amerikaanse school waar Rene naar toe ging heette NAIA (North American Institute of Aviation) en de klas waarin hij zat hebben altijd contact met elkaar gehouden. De meeste studenten kwamen vanuit Scandinavië, Finland en Nederland.

Dit jaar kreeg Rene de kans om de reünie in het mooie gebied van Mill te houden met de grootste attractie, een fietstocht in de omgeving. Bijna net zo als de kunstroute, maar niet helemaal (sorry Bert). Iedereen genoot er zo van, dat men nu al besloten heeft om het 50ste jubileum weer in Mill  te houden.