Buurtbemiddeling biedt een toegankelijke aanpak om buurtbewoners in conflictsituaties weer met elkaar in gesprek te brengen. In deze buurtbemiddeling worden kennismakingsgesprekken met de buren aan huis gehouden, gevolgd door bemiddelingsgesprekken op een neutrale locatie.

Deze gesprekken worden begeleid door bemiddelaars, een groep enthousiaste vrijwilligers die bekendstaan om hun positieve houding en persoonlijke, maar toch neutrale, benadering van bewoners met burenproblemen. Vaak leidt een bemiddelingsgesprek tot opluchting, omdat buren weer harmonieus kunnen samenleven.

Vrijwilligers gezocht

De aanmeldingen voor Buurtbemiddeling nemen toe, en daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers die in staat zijn om conflicten terug te brengen tot hun essentie. Vrijwilligerswerk bij Buurtbemiddeling is boeiend, omdat je actief meewerkt aan het oplossen van problemen. Je helpt buren om obstakels te overwinnen en werkt samen aan oplossingen.

Wat houdt bemiddelaar zijn in?

Als bemiddelaar bij Buurtbemiddeling investeer je een aantal uren per maand. Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst een basistraining waarin je vertrouwd raakt met de methode van Buurtbemiddeling. Na deze training ben je klaar om je kennis in de praktijk toe te passen. We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent en bieden verdiepingstrainingen en teambijeenkomsten aan. Hoewel deze bijeenkomsten niet verplicht zijn, raden we aan om ruimte te maken in je agenda.

Wat kun je verwachten?

Als bemiddelaar voer je uitdagend vrijwilligerswerk uit, waarbij je veel kunt leren. Je werkt altijd in duo's, binnen een fijn team van collega-bemiddelaars. Natuurlijk kun je altijd rekenen op ondersteuning van de coördinator. Onderzoek heeft aangetoond dat Buurtbemiddeling een essentiële bijdrage levert aan een veilige leefomgeving. Als bemiddelaar speel je hierin een belangrijke rol!

Meld je aan!

Heb je goede luistervaardigheden, kun je informatie samenvatten en diepgaande vragen stellen? Heb je interesse in anderen en respect voor verschillende standpunten? Kun je omgaan met weerstand? Als dit op jou van toepassing is, nodigen we je van harte uit om je aan te melden. We gaan graag met je in gesprek. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 06 - 82 65 27 32 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Word een bemiddelaar en draag bij aan een harmonieuze gemeenschap in het Land van Cuijk!