Zoals wellicht bekend is Mooiland voornemend zo’n 26 woningen in de Ringersstraat in Mill te slopen om zo ruimte te maken voor nieuwbouw. Eigenaren van woningen en huurders in de Ringersstraat zijn het daarmee absoluut niet eens.

Dit laten zij op diverse manieren weten aan zowel Mooiland als de gemeente Land van Cuijk.

Om hun actie kracht bij te zetten is er ook een handtekeningenactie. Zaterdag 7 oktober kan iedereen die hen wil steunen ook zijn of haar handtekening komen zetten. Dit tussen 11.00 uur en 14.00 uur aan de Ringersstraat 16 in Mill.

Podcast

In de strijd om de woningen te behouden hebben bewoners van de Ringersstraat hulp gekregen van Stichting Myllesheem. De woningen (opgeleverd in 1941) hebben weliswaar individueel wellicht geen monumentale waarde, maar het straatbeeld van deze wijk is wel zeer beeldbepalend voor de tijd waarin deze woningen werden gebouwd. Om meer te weten over de bouw, de plannen van Mooiland en de huidige lopende acties van zowel bewoners als Myllesheem, ging Corné Kremers voor De Neije Krant Podcast bij Myllesheem op bezoek. Daar sprak hij met bewoonster en woningeigenaar Erica Kremers en Myllesheem voorzitter Pieter Verstraaten.

Beluister De Neije Krant Podcast via alle bekende podcastkanalen en tevens zijn ze te vinden in de rubriek Podcast op www.inmill.nl. Techniek van deze opname was in handen van Thijs van den Heuvel.