Foto: Toon Willems

Het is tijd om de ballonnen op te blazen, de confetti te strooien en de champagne te ontkurken, want bij Orangeworks is het tijd om te feesten!

Vijf van hun toegewijde medewerkers vieren dit jaar een ongelooflijke mijlpaal: 40 jaar in dienst bij dit toonaangevende bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsindustrie. Dat is niet alleen reden voor een feestje, maar ook een perfect moment om even terug te kijken naar de geschiedenis van Orangeworks die ruim 50 jaar geleden begon in Mill.

Laten we eerst de jubilarissen voorstellen: Rene van Kuppeveld, Frans van Diepenbeek, Ronald Bosmans, Peter van Grinsven, en Johnny Reynen. Deze vijf geweldige mannen begonnen hun avontuur bij Orangeworks in 1983, maar ze hebben één ding gemeen: hun toewijding en inzet gedurende de afgelopen vier decennia.

Een stukje geschiedenis

In 1970 begon de reis met de oprichting van "Staalwerk Mill" door Cyriel Kint. Het bedrijf groeide gestaag en opende in 1985 zijn tweede locatie in Veghel, waarmee het zijn bereik en capaciteit vergrootte.

In 2016 werd "Staalwerk Mill" omgedoopt tot "Orangeworks", een nieuw tijdperk van innovatie en groei inluidend. Niet lang daarna, in 2019, verhuisde Orangeworks naar een hypermodern pand in Oss, waarmee de wens om één centrale locatie voor het gehele bedrijf te creëren in vervulling ging.

De overname van Tanis Food Tec uit Lelystad in 2020 zorgde voor een uitbreiding van de activiteiten en versterking van de toonaangevende positie in de voedingsindustrie.

Met kernwaarden als kwaliteit, oplossingsgerichtheid, creativiteit, initiatief en het belang van samen plezierig werken, blijft Orangeworks een inspirerend voorbeeld in de industrie. Het bedrijf heeft meer dan 120 vaste medewerkers en 50 inleners en streeft ernaar om te blijven groeien.

Van links naar rechts: Peter, Ronald, Frans, Cyriel, Rene en Johnny.

Oranje loper

Het jubileumfeest werd op 30 september groots gevierd met alle medewerkers. Bij ’t Woud in Oss lag de oranje loper uit om de jubilarissen feestelijk te ontvangen. Een avond waar de jubilarissen ieder een individuele toespraak kregen over hun toewijding, doorzettingsvermogen en de betrokkenheid voor het bedrijf. De avond werd feestelijk afgesloten met een optreden van een bekende artiest.

Rene, Frans, Ronald, Peter en Johnny, van harte gefeliciteerd!