“Samen spelen, samen sporten en leeftijdsgenoten ontmoeten”, dat is waar Proludic voor staat!

Proludic is een bedrijf dat in Nederland al bijna 25 jaar actief is met het adviseren, ontwerpen en plaatsen van speel- en sporttoestellen. 

Het idee ontstond in het jaar 1999 in Gemert waar Emiel en Peter het bedrijf Prelan begonnen. Prelan verkocht (en plaatste) speeltoestellen, tuinhuizen en zwembaden aan particulieren. Vanaf 2000 zijn zij als dealer van het Proludic-assortiment ook begonnen met het benaderen van professionele klanten zoals gemeentes, campings en scholen. Prelan is vanaf 2007 verder gegaan onder de naam Proludic B.V. en verhuisde naar de Langenboomseweg 58A in Mill. Om de banden met de grondleggers en de fabriek in het Franse Vouvray te versterken is de Proludic Groep in 2013 mede-eigenaar van Proludic B.V. geworden. Inmiddels is de Proludic Groep actief in 55 landen.

De ambitie, van het inmiddels 24 medewerkers tellende bedrijf in Mill, is om verder te groeien én om een aantrekkelijke werkomgeving te bieden aan haar medewerkers. In de zoektocht naar een geschikte locatie is gekozen voor het voormalige pand van Vloet Autocenter Mill aan de Langenboomseweg. In dit pand zijn inmiddels ruime kantoren gecreëerd en staan ook een aantal speel- en sporttoestellen opgesteld. “We kunnen hier onze klanten goed ontvangen en ideeën laten opdoen door diverse materialen te laten zien in onze inspiratiewand.” aldus Emiel Hermens, directeur Proludic B.V.

Proludic biedt een breed assortiment aan speeltoestellen, voor o.a. openbare speelplekken, schoolpleinen, campings en speeltuinverenigingen. Met 1200 verschillende producten en 3.000 gerealiseerde speeltuinen en sportterreinen in Nederland en Vlaanderen, is Proludic een bedrijf met ruime ervaring in haar vakgebied. Van advies, ontwerp, inrichting, ondergronden en installatie tot service en onderhoud, de vakmensen van Proludic beheersen alle disciplines om haar klanten volledig te kunnen ontzorgen. 

“Proludic is een volwaardig totaalpartner op het gebied van sport, spelen & ontmoeten. We zien het als een voorrecht dat we in deze fantastische branche mogen werken, waar we een steentje bijdragen aan de levensvreugde en ontwikkeling van kinderen, volwassenen en ouderen.” aldus Peter van Lanen, medeoprichter Proludic B.V. 

De drijfveer van Proludic is om kinderen en volwassenen blij en actief te maken. Met haar speel- en sporttoestellen levert Proludic een bijdrage aan een goede gezondheid en een positief zelfbeeld.

De doelgroep van speel- en sporttoestellen is erg breed maar Proludic vindt het vooral belangrijk dat een terrein toegankelijk is voor iedereen. Om dit mogelijk te maken ontwerpt Proludic ook inclusieve toestellen. Deze speeltoestellen worden zo ontworpen dat elk kind op ieder toestel kan spelen. Zo worden kinderen met en zonder beperking gemotiveerd om samen te spelen.

Ook de inwoners van Mill en omgeving kunnen al jaren genieten van de speel-en sporttoestellen van Proludic. In de omgeving zijn door de jaren heen al veel speel- en sportterreinen gerealiseerd. Enkele voorbeelden zijn de speelboot op De Kuilen en de speeltoestellen bij basisscholen De Lens en De Kameleon. Binnenkort worden de eerste sporttoestellen in Mill geplaatst.

Nieuw adres: Proludic, Langenboomseweg 56a in Mill.