Foto: Cockie Kremers

De afgelopen tijd hebben de besturen van het Millse Hobbycentrum en Myllesweerd overeenstemming bereikt over de mogelijke uitbreiding van het sociaal culturele centrum met de voormalige 'Brandweervleugel' van het voormalige gemeentehuis. Dit om het Hobbycentrum voldoende ruimte te kunnen bieden.

Op dit moment is het Hobbycentrum gevestigd aan de Hoogstraat in Mill, maar de huur van dit pand loopt binnen afzienbare tijd af waardoor men al enige tijd op zoek was naar vervangende ruimte. 

Het gemeentebestuur gaat uit van het behoud van het historische gemeentehuis (het linker/oudste gedeelte van het gemeentehuis onder architectuur van de Bossche School), waarbij met de herbestemming wordt gekeken naar de combinatie van wonen en zorg. 

Wethouder Mark Janssen-van Gaal: “Met deze overeenstemming is een belangrijke stap gezet om dit plan verder uit te werken en te komen tot een gedragen voorstel, dat mogelijk begin 2024 aan de Land van Cuijkse gemeenteraad kan worden voorgelegd’.” 

Voorzitter Myllesweerd Bert de Jongh: “We zijn blij met deze tussenstap en zien uit naar deze samenwerking. Met de extra ruimte en activiteiten en opslag komt er nog meer aantrekkingskracht voor ons bruisend cultureel centrum”.

Vanuit het Hobbycentrum zijn voorzitter Jo van Soest en secretaris Hans van Baal bij dit gesprek aanwezig. Van Soest: “We zijn blij dat we onze activiteiten in sociale samenhang kunnen voortzetten en zien kansen voor de uitbreiding met nieuwe hobby’s en doelgroepen’”. Van Baal: “We zien uit naar de realisatie van een centrale en duurzame locatie. Hierover is al enige tijd gesproken, we danken de gemeente en Myllesweerd voor het goede gesprek”.