De Kinderboekenweek is een mooie kans om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Vandaar dat De Kameleon in Mill veel aandacht heeft besteed aan deze speciale week voor kinderboeken.

Het thema van deze Kinderboekenweek was 'Bij mij thuis'. Tijdens de opening van deze feestweek bezochten de kinderen een fototentoonstelling in de aula. Hierbij beantwoordden de kinderen de volgende vraag: Van welke juf, meester of bekende personage uit een kinderboek is dit (t)huis?

Halverwege de Kinderboekenweek speelden de leerkrachten een voorstelling voor groep 1, 2 & 3 en de kinderen van Spring en Lotta. Op een sfeervol podium verscheen Heksje Hazel. Er klonk een griezelig geluid in het bos... De kinderen hielpen Heksje Hazel met het vinden van dit geluid en zo vonden ze uiteindelijk de eenzame en verdrietige trol. Er ontstond een warme vriendschap tussen alle dieren. Bijna 100 kinderen zaten geboeid te kijken naar dit bekroonde verhaal.

Zeven kinderen uit groep 7 en 8 deden mee aan de voorleeswedstrijd. Het was een spannende en leuke middag. Uiteindelijk werd Shalina uit groep 8 de voorleeskampioen van de Kameleon. Zij gaat de school vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde. Shalina neemt het dan op tegen de andere scholen van Land van Cuijk.

Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek lazen 3 kinderen, op het podium, een mooie tekst voor. Daarna vond de prijsuitreiking van de fototentoonstelling plaats. Verschillende kinderen, ouders en zelfs een oma en een opa vielen in de prijzen. Zij gingen blij naar huis met hun nieuwe leesboek.

De Kameleon wenst iedereen veel leesplezier!