Stichting Heemschut Sint Huybert, opgericht in 1996, heeft haar website een frisse en informatieve update gegeven. Met als doel het bevorderen van de kennis over het unieke karakter van Sint Hubert, zijn inwoners, geschiedenis en traditionele gebruiken, biedt de vernieuwde website een schat aan informatie.

Op www.heemschutsinthuybert.nl kunnen bezoekers nu eenvoudig de rijke geschiedenis van Sint Hubert ontdekken. De website biedt een overzicht van wat Heemschut heeft bereikt sinds haar oprichting, bevat een uitgebreide collectie oude schoolfoto's en biedt toegang tot alle door Heemschut uitgegeven boekjes en publicaties. Daarnaast is er een handig bidprentjesregister beschikbaar, evenals een beeldbank met authentieke ansichtkaarten die het verleden tot leven brengen.

Stichting Heemschut Sint Huybert is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, in het bijzonder jongeren, die zich willen inzetten voor het behoud en de verspreiding van het erfgoed van Sint Hubert. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met de vernieuwde website en de oproep aan jongeren hoopt Stichting Heemschut Sint Huybert een bredere en jongere doelgroep te betrekken bij het behoud van de rijke geschiedenis en cultuur van Sint Hubert.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met: Rini Cornelissen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Stichting Heemschut Sint Huybert

Stichting Heemschut Sint Huybert, opgericht in 1996, heeft als doel het bevorderen van de kennis van het Sint Huberts eigene, zijn bevolking, geschiedenis en volksgebruiken. Dit wordt gerealiseerd door het bestuderen van historische bronnen, het verzamelen en vastleggen van historische vondsten, publicaties, foto- en filmmateriaal, gegevens over oude ambachten, overlevering en volksverhalen. Daarnaast houdt de stichting zich bezig met genealogie van families uit Sint Hubert, het documenteren van het verenigingsleven en het delen van verworven kennis met de gemeenschap van Sint Hubert.