Voor het 4e jaar op rij worden er op initiatief van Ontdek Mill weer wensbomen geplaatst in Mill, Wilbertoord, Langenboom en Sint Hubert. Vanaf zaterdagavond 9 December schijnen de wensbomen weer in vol ornaat centraal in de 4 dorpen.

In Sint Hubert zal het Pastor Bogersplein weer in kerstsfeer getoverd worden met de wensboom. Dankzij de vrijwilligers van de Zorgschakel en Stichting Jeugdbelangen zal er weer een schitterend aangeklede boom staan. Daarnaast gaan de kinderen van basisschool de Schare weer hun best doen om de boom aan te kleden met mooi versierde wensschijfjes. Naast de boom op het plein zullen ook de entree's van Sint Hubert in kerstsferen belanden dankzij de Dorpsraad en de Ondernemersvereniging met hun eigen kerstbomen. Op naar een schitterende kerst in Sint Hubert!

Langenboom krijgt dit jaar ook weer een mooie (wens) boom en weer één van eigen bodem. Dit jaar wordt de kerstboom gesponsord door Tontje en Matje Hendriks, waar wij natuurlijk heel blij mee zijn! Deze prachtige boom wordt mooi aangekleed met lampjes en versieringen.

Op 9 december is deze boom dan het middelpunt van onze Kerstmarkt! Iedereen is van harte welkom van 16.00 tot 19.00 om de kerstmarkt te bezoeken. Er staan kraampjes met lekkere dingen voor de inwendige mens en natuurlijk bieden onze dorpsgenoten ook allerlei mooie dingen te koop aan. Dit jaar is er voor de kinderen een poppenkast in de kerk, mede mogelijk gemaakt door Ontdek Mill.

Dus kom alle op 9 december de boom bewonderen en genieten van alles wat de kerstmarkt te bieden heeft. Kijk op onze facebook pagina voor meer informatie.

Wilbertoord laat ieder jaar weer dorpsgenoten en bezoekers stilstaan bij de prachtig versierde Kiosk. Door de versiergroep is er hard gewerkt om de kerststal en kerstboom te realiseren. Mooi hoe met dorpskracht en samenwerking tussen de 4 dorpen dit mogelijk maakt. Net als ieder jaar is er een route online te vinden “4Wensbomenroute” Doe via deze route de 4 Wensbomen aan en dit kan op je eigen moment en tempo te voet en te fiets. Nodig hiervoor ook eens iemand uit die je al even niet hebt gezien of gesproken of iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken in de donkere maanden. Zo hebben we een beetje aandacht voor elkaar.

Kom ook dit jaar in de kerstperiode een kijkje nemen bij de kiosk in Wilbertoord.

In Mill zal ook dit jaar de wensboom worden geplaatst bij de kerk en een mooi klassiek kerstplaatje vormen. Ieder jaar toch weer een logistieke en ook mooie symbolische uitdaging om met elkaar in 4 dorpen op dezelfde zaterdag (zaterdag na Sinterklaas) de bomen tot in de top te versieren en de lichten te ontsteken. De Wensbomen worden dit jaar weer voorzien van de wensschijven die op de basisscholen worden verstrekt. Kinderen kunnen samen met klasgenootjes of hun gezin de wensschijven inhangen en ieder op zijn of haar manier een kerstwens uitbrengen voor een ander. 

Goed om te weten is dat je deze kerstperiode geld kunt inzamelen voor Serious Request. Dit jaar is het goede doel ALS en het glazen huis staat in Nijmegen. Hiervoor maakt Ontdek Mill een vrijblijvende activiteit aan met als titel 4Wensbomen, waar je als inwoner van de 4 dorpen gebruik van kan maken. Meer info volgt op www.OntdekMill.nl en de socials. Iedereen kan hier zelf een invulling aan geven.

Voor volgend jaar zoekt de versiergroep Mill nieuwe kartrekkers. Marius en Jim geven dit jaar het stokje graag aan nieuwe versierders door zodat de wensboom ook volgend jaar weer te zien zal zijn. Op zaterdag 9 december in de ochtend staat het versieren gepland. Heb je interesse kom gerust een kijkje nemen of meld je bij Ontdek Mill. Vele handen maken licht werk. 

Sta ook in Mill dit jaar even bij een ander stil en heb aandacht voor elkaar!