Veel mensen weten het niet maar in pvc vloeren zitten schadelijke stoffen. Er zitten o.a. stoffen in die in 2007 al door het Europees Parlement zijn verboden voor kinderspeelgoed.

Tijdens de levensduur van de vloer zullen chemische stoffen uitdampen en in de lucht komen. Deze chemische stoffen kunnen ook aan huisstof kleven. Wat je vervolgens kunt inademen of inslikken. Kleine kinderen zijn hier extra gevoelig voor krijgen deze chemische stoffen soms ook binnen door hand-mond contact en via de huid door intensief contact met de vloer, bijvoorbeeld wanneer ze beginnen met kruipen.

Reinhard Krause had in 2010 de wens om de beste en veiligste pvc vloer van Duitsland te gaan maken. Zijn missie is geslaagd want ruim 10 jaar later worden zijn IPC vloeren omarmt in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en sinds een tijdje zijn de IPC vloeren ook in Nederland te verkrijgen.

IPC is van origine een houten vloerendistributeur en samen met zijn zoon en twee dochters is Reinhard ondanks zijn leeftijd nog dagelijks met veel plezier op het bedrijf aan het werk. Het idee om ook pvc vloeren te gaan leveren kwam van zijn kinderen. Zij zagen op tijd in dat de pvc vloer in de toekomst als de ideale vloer zou worden gezien. Om de toekomst van hun bedrijf veilig te stellen vonden ze pvc vloeren een goede keuze maar er was een probleem... Reinhard vindt milieu en gezondheid erg belangrijk en producten van pvc bevatten doorgaans schadelijke stoffen als weekmakers, hormoonverstoorders en kankerverwekkende bestanddelen. Ook wordt er veel gerecycled pvc gebruikt waarvan men niet weet wat er daadwerkelijk in zit. 

Toen Reinhard zich ging verdiepen in de wereld van pvc vloeren kwam hij tot de ontdekking dat er in Europa jaarlijks tientallen miljoenen vierkante meters aan pvc vloeren met schadelijk weekmakers (Ftalaten) worden geïmporteerd en uiteindelijk worden gelegd bij argeloze burgers. Reinhard vond dit een zeer kwalijke zaak en hij heeft een team van specialisten bij elkaar gebracht om te bespreken en te onderzoeken of het mogelijk is om een pvc vloer te ontwikkelen die niet schadelijk is voor de mens, en dat is gelukt! Zijn vloeren zijn de concurrentie ver voor en hebben op alle vlakken de beste cijfers. 

Om dat de consument aan te tonen en duidelijk te maken dat het niet om een ‘verkooppraatje’ gaat heeft hij al zijn vloeren door de belangrijkste Europese instanties laten testen en certificeren. Ook hebben zijn vloeren de allerhoogste certificering van Tüv behaald, de PROFICERT PREMIUM. 

De IPC PVC-vloeren zijn beschikbaar in prachtige hout- en betondessins, die haast niet van echt te onderscheiden zijn. Het assortiment bestaat uit verschillende formaten planken en tegels en is beschikbaar in verschillende gebruiksklassen, zodat er voor iedere wens en toepassing een mooie vloer te vinden is.

Kom eens langs bij Lanee Vloeren in Mill of Wijchen en sta versteld van de vele mooie designs en mogelijkheden waarbij je verzekerd bent van kwaliteit. Tevens ontvangt iedere eindgebruiker een gepersonaliseerd en officieel ondertekend veiligheidscertificaat dat een 100% veilige vloer garandeert.

Roel van der Duijn

LANEE VLOEREN MILL
Langenboomseweg 103

LANEE VLOEREN WIJCHEN
Einsteinstraat 14
024 - 641 26 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.laneevloeren.nl