Op zaterdag 06 januari is bij de Wester aan de Havikstraat in Mill de Deelkast geplaatst en officieel in gebruik genomen.

Heeft u ze al her en der in de gemeente Land van Cuijk zien staan? De deelkastjes staan inmiddels bijna overal fier en glimmend te stralen op diverse plekken in onze gemeente. Er zijn steeds meer mensen die in problemen komen door de hoge energie- en voedselprijzen. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen, verder willen wij voorkomen dat duurzaam voedsel/producten verspilt worden. Daarom heeft de Wester het initiatief genomen om een deelkast te plaatsen en te faciliteren.

In aanwezigheid van de voorzitter, vrijwilligers de Wester en de sponsoren/bouwers is de deelkast op zaterdag geopend. Na een kopje koffie en een korte toespraak hebben de vrijwilligers Janelle en Wilma de deelkast gevuld. Naast hulp van vrijwilligers en de organisatie door de Wester is de kast gemaakt door Theo Jacops en zijn materialen beschikbaar gesteld door een sponsor uit de gemeente Land van Cuijk. Als werkgroep zijn we Theo en deze “sponsor” ontzettend dankbaar.

Natuurlijk zijn er spelregels. Janelle en Wilma: ‘We moeten nog even ondervinden hoe het allemaal gaat lopen, maar we hebben al wel ideeën.

Om de kast gevuld te houden hopen we dus op de hulp van de Millenaren. Geef wat je kunt missen en neem wat je echt nodig hebt, hiermee doen wij mee met het landelijk initiatief van deelkasten tegen voedselverspilling en vóór betere zorg voor elkaar. De kast zal door onze vrijwilligers regelmatig worden bezocht om de kast bij te houden en eventueel aan te vullen wanneer dat nodig blijkt. De deelkast staat veilig en droog aan de Leeuwerikstraat en is 24/7 bereikbaar.

Producten waar je aan kunt denken zijn eigenlijk alle houdbare en ongebruikte, niet gekoelde producten zoals pasta, rijst, blik- en potgroenten, broodbeleg, houdbare melk (doch geen alcohol of rookwaren). Ook verzorgingsproducten zoals deodorant, shampoo, douchegel, toiletpapier, tandpasta en menstruatieproducten zijn erg welkom. Wat niet mag zijn schoonmaakmiddelen omdat dit chemisch is en onveilig voor kinderen. Mocht de kast vol zijn en je toch producten wilt aanbieden kun je deze afgeven bij de Wester.

De Wester denkt hiermee bij te dragen aan de leefbaarheid in Mill en hoopt op de medewerking van iedereen.

Bij vragen of ideeën kunt u contact opnemen met de assistent beheerder (Janelle) van de Wester 0485 455 021 of Wilma Bongers 0645412682.