Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Op de eerste koude winterdag van 2024 kom ik bij de Kuilen Edwin en Miriam Minten tegen die samen met hun hondje Rocky een lekkere frisse wandeling maken. Vanuit hun woning aan de Mergen in Mill is een rondje Kuilen voor hen prima te doen. Miriam is opgegroeid aan de Kampsestraat in Haps en Edwin aan de Spreeuwstraat in Mill.

Samen hebben ze twee zoons die in Uden en Valkenswaard wonen.

Edwin heeft voorheen in de bouw gewerkt en heeft daarna nog vrijwilligerswerk gedaan voor Stichting Dichterbij bij Papyrus in Grave en De Bolster in Sambeek.

Miriam werkt sinds een jaar of vijf bij de Meihorst, nadat ze eerder in de kinderopvang heeft gewerkt. Het werk in de zorg doet ze erg graag en momenteel volgt ze nog een opleiding ‘gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie’, want Miriam wil zich graag blijven ontwikkelen in haar vak.

Naast gezamenlijke hobby’s als fietsen en wandelen gaat Miriam wekelijks naar Nijmegen voor linedance op moderne muziek. Edwin is graag bezig met modelbouw in hout.

En het levensmotto van Edwin en Miriam dan? “Wij genieten van ieder moment van iedere dag en van elkaar!” En dan vervolgen ze hun route langs de winterse Kuilen.

Rens Hubers