De laatste raadsvergadering was er nou niet echt een om over naar huis te schrijven. Maar ja bij deze dan toch, letterlijk, via onze blog in De Neije Krant en op inmill.nl.

We hadden eigenlijk maar 3 bespreekstukken. Fluitje van een cent zou je denken. Bij het eerste agendapunt (Bestemmingsplan Herziening Generaal de Bonskazerne) liep het volledig uit de hand omdat staande de vergadering helder werd dat we als raadsleden geen volledige informatie hadden gekregen. De zaken rondom de daar aanwezige asielzoekers waren niet geregeld. Dat leverde een lange discussie op. Uiteindelijk moesten de fractievoorzitters en de verantwoordelijke wethouder met de burgemeester naar haar kamer. Daar werd overeengekomen om het agendapunt pas de volgende vergadering te behandelen. 

Gelukkig leverde het tweede agendapunt (natuurkampeerterrein Schaartven Overloon) weinig of geen discussie op. 

Maar toen kwam het derde: ‘Grootschalige opvang arbeidsmigranten’. Ook daar bleef de discussie haperen en vergaderden we van schorsing naar schorsing. In feite is het College uitvoerder van alles wat met arbeidsmigranten te maken heeft. Als Liberaal LVC willen we dat we als gemeenteraad juist betrokken worden bij projecten van 20 arbeidsmigranten of meer. Dat vinden we belangrijk omdat we ons medeverantwoordelijk voelen. Bij ons komen in de regel ook de meeste reacties van inwoners terecht. Ook daarom willen we meedenken. Er ontstond een levendige ‘koehandel’, vanaf 50, 100, 150, 200: de schorsingen vlogen ons weer om de oren. Voor ‘vanaf 20’ kregen we de handen niet op elkaar. Het werd uiteindelijk vanaf 50. 

Alle raadsleden waren het er wel over eens dat bewoners van de Ringersstraat in Mill (waar woningen op de nominatie staan om gesloopt te worden) nog een kans moeten krijgen om via een dialoog tot een breed gedragen plan te komen. Dit is nu via een zogenaamd amendement geregeld. Bewoners van de Ringersstraat en vele andere Millenaren willen graag het karakteristieke gezicht van de Ringersstraat behouden. En de bewoners hebben zelfs alternatieve plannen uitgewerkt voor woningbouw in de diepe tuinen. En daar worden zij tot op heden nog niet in gehoord. Dit blijft uitermate pijnlijk.

Topparken, initiatiefnemer ontwikkeling Dommelsvoort Beers, heeft een pauze ingelast en wil met nieuwe scenario’s komen voor het te bouwen vakantiepark. Er valt veel over te schrijven, maar wij hopen op een andere kans. Wij denken dat als het park deels voor reguliere woningbouw wil gaan, er veel meer begrip en draagvlak is. Huizen in alle soorten en maten (zónder dat er een vakantie bestemming op zit) is een actuele behoefte. Daar moeten we met z’n allen op inspelen.

Dan nog wat verfrissend nieuws. De 19-jarige Niels Linders (uit Wanroij) zocht, vanuit zijn studie (bestuurskunde), een politieke partij om opdrachten uit te voeren. Hij kwam bij ons terecht en al snel werd duidelijk dat hij met zijn interesse voor de samenleving, zijn energie en enthousiasme erg goed bij Liberaal LVC past. Sterker nog, hij is tijdens de afgelopen raadsvergadering al beëdigd en mag met zijn frisse kijk kleur geven aan het politieke landschap van Land van Cuijk.

Voel jij je ook betrokken bij de samenleving? Maak jij je er misschien wel zorgen over en wil je meedoen om het verschil te kunnen maken? Neem eens een kijkje op onze website en neem gerust contact op.

Moniek van den Elzen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-20971403

Mariëlla Bastiaans Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-40433949

www.liberaal-lvc.nl