Wekelijks plaatsen we in De Neije Krant en op inmill.nl foto’s en artikelen uit het archief van Toon Willems. Dit onder de titel Mill van toen.

Hebt u ook leuke foto’s voor deze rubriek? Denk aan familie- groep- of clubfoto’s uit het verleden, foto’s van gebeurtenissen in Mill of andere foto’s die mooi zijn om te bewaren en publiceren, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Brouwerij Het Anker was gevestigd aan de Karstraat in Mill en werd in 1908 opgericht.
Gezien het feit dat het water niet goed was, werd er enkele honderden meters verderop uiteindelijk een goede bron gevonden. In 1939 werden de stoommachines vervangen door elektromotoren en werd er een koelmachine aangeschaft. Zo kon de gist in de kelders voortaan gekoeld worden wat de kwaliteit van het bier alleen maar ten goede kwam.
Na het overlijden van Johan Anderegg in 1939 kwamen hierna ook nog eens de moeilijke oorlogsjaren. De dynamo’s van de firma van Hout, een houtverwerkingsbedrijf in de buurt, brachten uitkomst omdat de elektriciteit nogal eens uitviel. Er kon toen tenminste weer enkele keren per week weer gebrouwen worden.
In 1947 overleed ook Jos Anderegg. Zoon Tom nam nog enkele jaren het heft in handen maar in 1950 viel het doek voor de brouwerij. Later diende de kelders voor een champignonkwekerij.
In 1968 kwam er op deze plek een overdekt zwembad genaamd 't Anker. Zwembad 't Anker sloot in 2005 de deuren.
Bron foto: Hermsen Fotografie

Meer van dit soort foto’s bekijken? Bezoek dan de Facebookpagina van Toon Willems onder de naam Mill van toen.