Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Jan Swartjes (64) maakt met zijn vrouw Wilma en zoon Luuk een zondagse wandeling rond de Kuilen, want ze wandelen alle drie graag. Jan heeft zijn camera bij zich want fotografie is zijn hobby.

Jan en Luuk willen wel op de foto en Luuk lacht als ik hem even later de foto laat zien.

Luuk woont bij Stichting de Ladder. Jan en Wilma zijn medeoprichters van deze kleinschalige woon-zorgvoorziening in de vroegere brandweerkazerne aan de Stationsstraat in Mill.  “ Hé Luuk, wanneer bestaat de Ladder 10 jaar?”, vraagt Wilma. “1 maart”, zegt Luuk zonder twijfel en vraagt mij vervolgens op welke datum ik jarig ben. “En dat onthoudt hij dan ook weer”, zegt Jan lachend.

“Luuk heeft het bij de Ladder erg goed naar zijn zin”, zegt Jan. “Hij vindt het leuk om met ons dingen te ondernemen maar daarna gaat hij weer graag naar zijn eigen stek daar”.

Jan en Wilma hebben naast Luuk ook nog 2 dochters, Michelle en Nina.

Jan runt het bedrijf ‘Swartjes Interieurbouw’, gevestigd in het Kattenstraatje in Mill. Ze wonen naast het bedrijf, evenals de vader van Jan, die nu 92 jaar is en die in 1965 de zaak begonnen is.

“Ik werk nog elke dag met veel plezier”, zegt Jan, “we staan positief in het leven en genieten ervan.”

En dan vindt Luuk het welletjes en vervolgt zijn wandeling, en Jan en Wilma volgen hem!

Rens Hubers