Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Ineke de Bruijn en haar dochter Diede wandelen heerlijk in de lentezon bij Kasteel Tongelaar. Diede kijkt voorzichtig onder het kapje van de kinderwagen door wie ze nou toch weer tegenkomen.

“Diede is nu 14 maanden”, zegt Ineke, “en ze babbelt er soms al lekker op los, ‘opa’ en ‘bèè’ van de schaapjes zijn haar favoriete woordjes.

Ineke is opgegroeid in Haps en is 2 jaar geleden met haar vriend Marco Arts neergestreken op de Roijendijk in Mill. “Bij dat huis staat een grote schuur en daar kan Marco volop uit de voeten met zijn bedrijf ‘Arts Evenementen’, zegt Ineke.

Ineke werkt sinds 2020 als jeugdconsulent bij het centrum Jeugd & Gezin van de gemeente Land van Cuijk. Als Ineke en Marco aan het werk zijn passen de oma’s en opa’s regelmatig op en Diede gaat ook regelmatig naar kinderdagverblijf De Kei in Mill. “Mooi bij ons in de buurt”, zegt Ineke.

In haar vrije tijd heeft ze voorheen gevolleyd bij Havoc in Haps en nu is Ineke lid geworden van tennisvereniging Topio in Mill.

Ineke’s levensmotto vindt ze het mooiste klinken in het Engels: “Try and fail but don’t fail to try.” “Oftewel als je het niet hebt geprobeerd dan weet je het niet. Het kan geen kwaad om af en toe eens je neus te stoten”.

“Zullen we weer gaan wandelen Diede, naar de schaapjes?” vraagt Ineke. “Bèè”, lacht Diede en daar gaan moeder en dochter weer op pad naar huis aan de Roijendijk.

Rens Hubers