Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Margreet Munneke is blad aan het harken op het erf voor haar huis aan de Tongelaar in Mill. Ze woont daar sinds 2006 met haar man Gérard van den Boogaard. Hun kinderen, twee dochters en een zoon, wonen sinds kort allemaal op kamers en studeren alle drie. “Dus nu wonen we hier met ons tweeën”, zegt Margreet, die geboren is in Wildervank in de Groningse veenkoloniën.

Haar man ontmoette ze destijds bij de roeivereniging in Wageningen waar ze toen beiden studeerden. Gérard is opgegroeid in Wanroij.

“Het huis heet ‘Klein Garisveld’, zo vertelt Margreet. Het is een Rijksmonument uit 1820, een boerderij van het middenlangsdeeltype waarvan het voorhuis aan de rechterzijde is uitgebouwd, zodat het geheel een L-vormige plattegrond heeft.

“Het is hier heerlijk wonen, vanuit ons huis zien we dagelijks de reeën grazen op het landgoed, en het is hier zo rustig”, zegt Margreet.

Roeien is nog steeds de grote passie van Margreet. Ze is lid van Roeivereniging De Drie Provinciën in Katwijk, en ook de kinderen roeien. Daarnaast is ze een van de penningmeesters van de Nijmeegse schaatsvereniging, met als thuisbasis het Triavium.

Margreet is onlangs gestopt met haar baan als boekhouder voor een bedrijf in het midden van het land. “Ik ben me eens rustig aan het oriënteren wat ik nu zal gaan doen”, zegt ze.

En als ik Margreet vraag naar haar levensmotto citeert ze butler Mr. Carson uit de Britse serie ‘Downtown Abbey’: “The business of life is the acquisition of memories. In the end that's all there is.” Herinneringen maken dus!

Rens Hubers