Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Ik kom Stan, Sil en Jannes tegen in de Leeuwerikstraat in Mill. Ze komen net uit school en vragen, kijkend naar mijn camera, waar ik foto’s van maak. Als ik vertel over mijn ‘Tegenliggers’ vragen ze spontaan of zij ook in de Neije Krant mogen. Ik zeg “natuurlijk, als dat ook voor jullie ouders oké is.”

Ze overtuigen mij ervan dat hun ouders dat vast en zeker prima vinden.

Stan en Jannes zitten in VMBO-2 van het Merletcollege in Mill. Sil zit in VMBO-1 in Nijmegen.

Stan de Klein (13) woont in Mill. Hij is aan het revalideren van een operatie aan zijn been, vandaar dat hij nu tijdelijk met de scootmobiel naar school rijdt. De revalidatie verloopt goed maar het duurt nog wel even voordat hij weer helemaal hersteld zal zijn. “Mijn hobby is voetballen”, zegt Stan “en dat kan ik straks ook weer”. “En later wil ik loonwerker of tuinman worden”, klinkt het overtuigend.

Sil Peters (13) komt uit Wilbertoord waar hij woont aan de Wethouder Lindersstraat. Hij houdt van crossen met zijn Tomos die hij zelf heeft omgebouwd. Sil wil later loonwerker worden. “Lekker buiten hard werken voor de boeren en de burgers”, zegt hij.

Jannes van de Weem (14) woont aan de Eksterstraat in Mill. Hij zit bij Stan in de klas en als het nodig is helpt hij hem een handje tijdens zijn revalidatie. “Daar zijn we vrienden voor”, zegt Jannes. 

De grote hobby van Jannes is crossen met zijn quad in het weiland bij zijn ouderlijk huis. “En binnenkort ga ik weer asperges steken bij Van Lith”, zegt Jannes. Hij werkt ook af en toe wat mee op een varkensbedrijf. En ook Jannes wil later loonwerker worden.

En daar gaan de drie vrienden weer verder. Drie VMBO’ers die weten wat ze willen, die er nu al zin in hebben om later flink de handen uit de mouwen te steken!

Rens Hubers