Foto: Guus Fonteijn

In april en mei nemen de vrijwilligers van Platform Toegankelijk Mill het voortouw in een gedurfde campagne. Zij gaan de confrontatie aan met verkeerd geparkeerde auto's en fietsen die de voetpaden blokkeren. Maar daar stopt het niet...

Groeiende bewustwording: een creatieve aanpak

In samenwerking met het Platform Toegankelijk Mill heeft de gemeente Land van Cuijk een uniek kaartje ontwikkeld, een groeipapier, om automobilisten en fietsers op een ludieke manier bewust te maken van verkeerd parkeren. Het doel? Gedragsverandering en inspireren. Het kaartje, getiteld "Wij zien groeikansen", herinnert aan het belang van toegankelijke voetpaden voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking.

Samen voor toegankelijkheid

Vanaf april trekken de vrijwilligers er op uit. Een team van enthousiaste vrijwilligers van Platform Toegankelijk Mill zal in april en mei groeikaartjes plaatsen op ramen van fout geparkeerde auto's en sturen van fietsen en brommers die de voetpaden blokkeren. Met deze vriendelijke oproep nodigen we iedereen uit om bij te dragen aan toegankelijke en veilige trottoirs voor alle inwoners.

Obstakels omzetten in Groeikansen

Op de voorruit van fout geparkeerde auto’s en sturen van fietsen zullen groeikaartjes prijken. Waarom? Omdat de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk graag wil dat iedereen meehelpt om de voetpaden toegankelijk en veilig te houden voor iedereen. We dagen iedereen uit om bewust te parkeren en de voetpaden niet te blokkeren. Het is een begin van een beweging naar positieve verandering. Want waar hindernissen zijn, liggen ook kansen om te groeien!

Ook al was je in de fout. Maak een verschil... Laat bloemen bloeien.

Elk kaartje draagt een boodschap: voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking zijn obstakels een dagelijkse strijd. Maar jij kunt helpen. Door de zaden van verandering te planten, letterlijk! Door voortaan goed te parkeren. In het groeikaartje zitten bloemzaden. Plant ze in een pot of strooi ze buiten uit, en zie hoe jouw actie bloemen doet bloeien, terwijl het papier composteert.

Jouw uitdaging begint nu en hier

Voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking geven obstakels op hun pad vaak ongemak. Soms is het zelfs een onneembare hindernis. Help je voortaan ook mee de route toegankelijk en veilig te houden? Sta jij klaar om een verschil te maken? Om samen met ons de voetpaden toegankelijk te maken? Dan nodigen we je uit om voortaan bewust goed te parkeren. 

Doe mee, maak de verandering in jouw dorp zichtbaar!

Neem de uitdaging aan en help ons de voetpaden in het Land van Cuijk toegankelijk en veilig te houden. Laten we samen bloemen van verandering zaaien en onze gemeenschap laten bloeien. 

Jouw stap maakt het verschil. Durf jij het aan?