Stel je voor dat je een ambitieuze ondernemer bent die klaar is om internationaal uit te breiden, specifiek naar Duitsland, vanwege zijn reputatie als economische grootmacht met talloze kansen voor ondernemende bedrijven. Maar hoe doe je dit als er andere regels gelden en de mensen er een andere taal spreken? Regel dan snel personeel duits. Lees snel verder hoe je dit doet.

Spreek de juiste taal

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bent op vakantie in Spanje en probeert met handgebaren en een paar woorden Spaans duidelijk te maken wat je wilt. Dat kan leuk zijn voor even, maar stel je voor dat je op dezelfde manier moet communiceren in zakelijke situaties. Dat zou ongetwijfeld leiden tot veel misverstanden. Zonder goede kennis van de taal en cultuur de Duitse markt op gaan, is vergelijkbaar met een schaakspel proberen te winnen zonder je koningin: je kunt wel meedoen, maar de kans op succes is aanzienlijk kleiner.

Leer meer dan de basis

Wat is de volgende stap? Begin bij de basis: zorg ervoor dat je team de taal goed beheerst en kennis heeft over de Duitse cultuur. Dit gaat natuurlijk wel verder dan alleen 'Guten Tag' en 'Danke schön'. Om echt verbinding te maken, is het belangrijk om de fijne kneepjes van de taal te kennen en aan te voelen wanneer je formeel of informeel moet communiceren.

Kennis van de lokale markt

Natuurlijk gaat het niet alleen om de taal. Kennis van de lokale markt is minstens zo belangrijk. Wat speelt er in Duitsland binnen jouw sector? Welke trends kun je niet negeren? Wie zijn jouw grootste concurrenten en hoe kun je daar slim op inspelen? Door iemand aan boord te hebben die deze vragen kan beantwoorden, sta je al 1-0 voor. Moet je nagaan als je nog een heel team hebt die vloeiend Duits kan spreken en precies weet hoe alles werkt in je markt. Dan sta je echt al 10-0 voor.

Werving van het juiste personeel

Waar vind je de juiste mensen, die zowel de taal vloeiend spreken als de markt goed begrijpen? Dit is waar specialisten in werving selectie Duitsland waardevol zijn. Zij hebben de expertise om de ideale kandidaten te vinden die passen bij jouw bedrijf. 

Deze specialisten helpen je medewerkers te vinden die niet alleen over de benodigde technische vaardigheden beschikken, maar ook cultureel goed passen binnen je bedrijf en gemotiveerd zijn om samen met jou de stap naar internationale uitbreiding te zetten.

Blijf flexibel ondernemen

Het uitbreiden van je bedrijf over de grens vereist moed, visie en een goed aanpassingsvermogen. Door een team samen te stellen die zowel de Duitse taal als cultuur beheerst, ben je goed voorbereid om deze uitdaging aan te gaan. Zo zie je maar dat zelfs grote ambities beginnen met praktische zaken regelen, zoals de gerichte werving in Duitsland. Als je enthousiast bent geworden over deze mogelijkheid, is het nu de tijd om in actie te komen!