Op initiatief van Visit Land van Cuijk worden er door Corné Kremers interviews gedaan met bekende, interessante en bijzondere personen in en uit het Land van Cuijk.

Deze gesprekken worden als podcast met de titel “Groeten uit het Land van Cuijk met . . .” gepubliceerd. Deze gesprekken zijn via alle bekende podcastkanalen en apps te vinden en ook te beluisteren via www.groetenuithetlvc.nl.

Velen kennen muzikant Stanny Goossens (1943) uit Mill en sinds een aantal jaren woonachtig in Langenboom. Hij maakte als gitarist vele jaren deel uit van de Migra’s en daarna van Boemerang, ook die namen zullen bij velen bekend zijn. Maar als de gitaarklanken van Stanny via het nummer “Tiroler Holtzacker Bubn” te horen zijn is de herkenning compleet. Dat bleek onlangs nog bij het Piratenfestijn van Tukker FM waar ruim elfduizend mensen volledig losgingen toen Stanny en zijn compagnon Jan Engelen het podium betraden en hun grootste hit speelden.

Maar ook wordt een van de nummers waarvoor Stanny medeverantwoordelijk was de laatste weken door duizenden voetbalfans gezongen in het stadion van PSV in Eindhoven. “Eens per jaar wordt PSV kampioen” klinkt het op de tribunes. Tijdens het gesprek vertelde Stanny dat hun drummer, Henk van der Heijden familie was van Rudy Reker, actief bij de PSV-fanclub. Onder leiding van zijn broer Jan Reker werd PSV in 1986 ook kampioen en Rudy was van mening dat er een eigen kampioenslied moest komen. Samen met Henk schreef Rudy de tekst en de al bestaande melodie werd door Stanny bewerkt. Nu bijna 40 jaar later wordt het nog steeds gezongen en zal ook tijdens het komende kampioensfeest van PSV beslist vaak te horen zijn.

Zo zie je maar dat het Land van Cuijk ook muzikaal, zowel vroeger als nu veel te bieden heeft. Beluister het hele gesprek met Stanny Goossens over hetgeen hij muzikaal zoal deed en doet via de podcast “Groeten uit het Land van Cuijk met . . .”

www.groetenuithetlvc.nl