De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe zorgcentrum van Pantein in Mill zijn gestart. De inrichting van de tuin is aangepast, zodat er ruimte is voor de nieuwbouw. Ook de bouwhekken van aannemer Dura Vermeer staan inmiddels.

Dura Vermeer gaat binnenkort aan de slag met het slopen van een klein gedeelte van zorgcentrum Aldenhorst, om ruimte te maken voor de nieuwbouw. Daarnaast vinden er dit kwartaal grondwerkzaamheden plaats.

Vervolgens wordt het nieuwe gebouw in twee fases gebouwd op de huidige locatie van zorgcentrum Aldenhorst aan de Pastoor Maasstraat in Mill. Als alles volgens planning verloopt, kan de eerste groep bewoners in de zomer van 2025 naar de nieuwbouw verhuizen. In de zomer van 2026 wordt de tweede fase van de bouw afgerond en verhuist de tweede groep bewoners naar de nieuwbouw. 

Zware zorgvraag

Peter van der Pols, lid Raad van Bestuur Pantein: “We zijn ontzettend trots dat de nieuwbouw van zorgcentrum Aldenhorst gaat starten. Met dit nieuwe zorgcentrum kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van bewoners. Mensen wonen momenteel zo lang mogelijk thuis en komen dus pas op een later moment in hun leven naar het zorgcentrum toe. De zorgvraag van deze bewoners is dan hoog en dat heeft ook gevolgen voor de woonomgeving. In het gebouw worden de nieuwste inzichten en technieken verwerkt, die de leef- en werkomgeving van bewoners en medewerkers zeer prettig maken.”

De nieuwbouw

Het zorgcentrum ligt op een unieke plek in het groen, dichtbij het centrum van Mill. In de nieuwbouw komen 10 woongroepen voor in totaal 100 mensen met een zware zorgvraag. Iedere bewoner krijgt een studio met eigen sanitair. Gedurende de dag kunnen bewoners elkaar ontmoeten in de gezamenlijke huiskamer/keuken van de woongroep. Daarnaast heeft iedere woongroep een balkon of terras en kunnen alle bewoners gebruik maken van een mooie, gezamenlijke tuin.