Foto: Rini Cornelissen

Wij zoeken jou! Wil jij meedoen? We zoeken mensen die graag anderen willen helpen, als lid van het bestuur of als vrijwilliger. We willen mensen die zich willen inzetten om het leven beter te maken voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in onze dorpen.

We willen bijvoorbeeld dat voetpaden, gebouwen, activiteiten, onderwijs, openbaar vervoer, informatie en plekken voor ontspanning voor iedereen toegankelijk zijn.

Veel gebouwen zijn moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, mensen met rollators en ouders met kinderwagens. Ook blinden en slechtzienden hebben vaak moeite met lopen in de openbare ruimte en het naar binnen en naar buiten gaan en het bewegen in gebouwen. Mensen die moeite hebben met lezen, begrijpen veel teksten niet goed en worden zo vaak uitgesloten.

Platform Mill is een organisatie die wil dat iedereen zich welkom voelt en mee kan doen. We werken samen met lokale mensen en organisaties om dingen te veranderen en het leven voor mensen met een beperking beter te maken in onze dorpen.

Wat doet het Platform Toegankelijk Mill?

We zetten ons in om ervoor te zorgen dat iedereen gemakkelijk door de buurt kan bewegen zonder obstakels zoals ontbrekende trottoirs, fout geparkeerde auto’s en fietsen en andere hindernissen die het moeilijk maken voor rolstoel- en rollatorgebruikers, ouders met kinderwagens en anderen. 

We geven advies en organiseren activiteiten om deze problemen aan te pakken. We richten ons vooral op straten en voetpaden, ook bij vernieuwingsprojecten. Er wordt steeds meer rekening gehouden met de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, wat al enige positieve resultaten oplevert. We hopen dat de gemeente het tempo van concrete acties zal versnellen. 

We praten met de inwoners en werken samen met hen om positieve veranderingen te stimuleren, zoals het verspreiden van ons groeipapier "Wij Zien Groeikansen".

We werken samen met Van Kaathoven om werknemers te stimuleren en te motiveren de groenbakken goed terug te plaatsen zodat deze minder last veroorzaken op voetpaden. 

We onderzoeken hoe we de problemen van fout geparkeerde auto’s, fietsen en andere blokkades op de voetpaden, beter kunnen voorkomen en indien nodig kunnen aanpakken. 

We gaan in gesprek met de gemeente Land van Cuijk over hoe de handhaving van overtredingen verbeterd kan worden.

We werken nauw samen met de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk en organiseren daarmee rolstoeltrainingen voor rolstoelgebruikers om hun vaardigheden te verbeteren. De eerste training staat gepland op 18 mei 2024 in Cuijk, waar ervaren trainers de basistechnieken zullen aanleren en persoonlijke leerdoelen zullen stellen.

Wij zoeken bestuursleden en vrijwilligers 

Wil jij een sleutelrol vervullen in het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking? Word een invloedrijk bestuurslid, die helpt bij het bevorderen van toegankelijkheid en gelijkheid voor mensen met een beperking. Wil je samen met anderen activiteiten ontwikkelen en uitvoeren? Om zo samen een gemeenschap te bevorderen waarin iedereen de kans krijgt om volledig mee te doen!

Wie zoeken wij

We zijn op zoek naar vrijwilligers die weten hoe zaken zoals wegen, voetpaden en gebouwen worden gebouwd, en die ons kunnen helpen om ze beter toegankelijk te maken.

We zoeken vrijwilligers op het gebied van marketing, communicatie en PR! Je kunt daarbij denken aan het bijhouden van social media, het ontwerpen van promotiemateriaal en het schrijven van teksten. 

We zoeken betrokken en enthousiaste bestuursleden voor ons platform die een actieve bijdrage willen leveren aan het bestuursproces en het voorbereiden en mede uitvoeren van activiteiten. Iemand die zich persoonlijk wil inzetten voor het platform en voor mensen met een beperking. 

We vragen mensen die zelf een beperking hebben met nadruk om te reageren. Juist zij ervaren dagelijks de problemen van een handicap of beperking. Jij begrijpt wat mensen met een beperking meemaken, omdat je het zelf hebt ervaren. Samen kunnen we veel betekenen voor mensen met een beperking.

Meld je aan

Meld je aan als vrijwilliger bij Platform Mill! Neem per mail contact op met Mieke van de Kolk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel voor meer informatie met Guus Fonteijn voorzitter 06-22552427. Op de website www.toegankelijklvc.nl kun je uitgebreid kennis maken met de Stichting Toegankelijk Land van Cuijk.