Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Als ik langs de kapel Maria ten Hove in Mill loop zie ik op het bankje tegen de bosrand Tinie en Rikie van Dijk zitten. Ze zijn vanaf hun huis aan de Nachtegaalstraat lekker aan de wandel en rusten nu even uit. Daar in de Nachtegaalstraat wonen ze al vanaf hun trouwdatum, zo’n 55 jaar geleden.

Dochter Susan woont in Grave en zoon Jeroen in Haps. Jeroen heeft 2 kinderen, een zoon van 17 en een dochter van 15.

Tinie (77) heeft vroeger gewerkt bij Moors Machinefabriek in Mill. Daarna heeft hij bij Van Grinsven in Schaijk op de kraan gezeten en vervolgens heeft hij tot zijn pensioen gewerkt bij Site in Cuijk, waar aandrijvingen op afsluiters werden geproduceerd.

Rikie (77) heeft gewerkt bij Rocobe, destijds een confectie-atelier in Mill, tot de kinderen kwamen en vanaf toen heeft ze voor de kinderen en het huishouden gezorgd.

Rikie is al heel lang lid van tennisvereniging Topio in Mill en tennist nog enkele keren per week. En ze gaat regelmatig bridgen.

Tinie is actief bij de Hobbyclub, met metaalbewerking natuurlijk “want dat zit erin hè,” zegt hij. En bijna dagelijks is hij in de ochtend te vinden bij de vrijwilligers van voetbalclub Juliana, en dat doet hij al vele jaren.

“Het is hier zo heerlijk rustig hè,” zegt Rikie, en zo blijven ze lekker op het bankje van die rust genieten.

Rens Hubers