Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Op het spoorpad langs de Parallelweg in Mill ontmoet ik Kelly van Esch. Ik herken haar van een eerdere ontmoeting in 2015 toen ik haar ook heb gefotografeerd met haar vorige hond Bing, ook een Chowchow, die ruim een jaar geleden is gestorven. “Zarah is nog maar een jaar oud, ik vind deze honden zo prachtig”, zegt Kelly.

Kelly (45) is opgegroeid in Heeswijk-Dinther. Ze woont nu aan de Eerste Industrieweg, samen met haar man Dennis, zoon Dylan en dochter Megan. Daarvoor hebben ze nog in de wijk Brugse Berg gewoond.

Kelly werkt al ruim 27 jaar in de zorg. Momenteel is ze in dienst van Brabantzorg bij Sint Jan in Uden. “En ik vind het kei leuk, want ik zorg graag voor mensen”, zegt ze stralend. “Dylan werkt ook in de zorg, hier bij zorgboerderij Millsveld en De Horst. En Megan volgt ook de opleiding tot verpleegkundige.”

In haar vrije tijd maakt Kelly graag flinke wandeltochten, tot zo’n 25 kilometer.

Gevraagd naar haar levensmotto zegt ze: “Ik heb wel een boodschap: kom achter al die schermpjes vandaan en ontmoet echte mensen, dat is zóveel leuker!”

En dan krijgt Zarah in de gaten dat ze nu echt toch echt naar huis gaan.

Rens Hubers