Heeft u last van pijnklachten zoals hielspoor, verkalkingen in de schouderpezen, tennisarm of golfelleboog? Dan is shockwave therapie een mogelijke oplossing voor jou.

Sinds begin dit jaar beschikt Fysiotherapie Mill over een Radiaal Shockwave apparaat. Deze vorm van therapie maakt gebruik van geluidsgolven die door de huid verplaatsen naar de locatie van de blessure. Deze geluidsgolven verbeteren onder andere de bloedsomloop en de stofwisseling in het blessuregebied. Hierdoor kan pijn verminderen en stimuleert shockwave het lichaam om te genezen. 

Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van hardnekkige blessures, blessures die soms lastig te verhelpen zijn. Shockwave therapie behandelt op weefselniveau. Veel patiënten merken al na enkele behandelingen enorme verbeteringen.  

De fysiotherapeut kan shockwave therapie inzetten bij verschillende aandoeningen, zoals: peesklachten, hielspoor, elleboog of schouderklachten, scheenbeenklachten en spierverrekkingen. 

Shockwave therapie bestaat allereerst uit het beoordelen van uw klachten. Aan de hand van het onderzoek wordt bepaald of shockwave therapie kan worden ingezet. Wanneer wordt gestart met shockwave, wordt eerst contactgel aangebracht (net zoals bij echografie). Hierna wordt de behandelkop op het blessuregebied geplaatst. De behandeling kan en mag gevoelig zijn, echter zullen wij altijd rekening houden met uw blessure.   

Tussen de behandelingen zit een (rust)periode van 7 tot 10 dagen. De behandeling wordt als fysiotherapeutisch consult gedeclareerd, er zijn geen aanvullende kosten aan deze behandeling verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.

Fysiotherapie Mill
Langenboomseweg 2b
5451 JK Mill
0485-451107
www.fysiotherapiemill.nl