Op zondag 19 mei nam ons lid Adriaan van Hout uit Mill deel aan de keuring Politiehond II in Venray. Hij heeft er enorm zijn best voor gedaan door bij diverse verenigingen te gaan trainen.

Daar zit veel tijd in en ook onkosten door steeds met de auto te rijzen, maar dat heeft hij er graag voor over. Het is ook een zware dag zo’n examen want je moet nogal wat rennen wat hem nog aardig goed af gaat, gezien zijn leeftijd van 84 jaar. Die dit nog doen op die leeftijd kom je niet tegen, daarom was de waardering van het voltallig publiek ook groot. 

Uiteindelijk behaalde Adriaan een groot certificaat met lof.  Door dit resultaat was hij geselecteerd om afgelopen zondag 23 juni deel te nemen aan het kampioenschap van Brabant. De temperatuur was voor het eerst vrij hoog en daardoor was het voor hem extra zwaar. Maar hij heeft zijn best gedaan en eindigde op de derde plaats, wat een mooi resultaat is. Dit is toch een prestatie om met de hond Richa, die eigendom is van ons lid Jos van Duren. Vorig jaar al een ander certificaat met lof gehaald en deel mogen nemen aan het Kampioenschap van Nederland. Nu weer een certificaat met lof in een andere discipline en dan deel mogen nemen aan het Kampioenschap van Brabant. 

Daarnaast neemt Adriaan ook in het hele land examens af van alle disciplines die de KNPV kent en dat zijn er tien. Laatst is hij nog naar de Provincie Zeeland geweest om examens af te nemen. Hij is de leden dankbaar dat ze hem ook helpen bij de africhting want je kan dit niet alleen. Adriaan is al 58 jaar bij onze Politiehondenvereniging “de Trouwe Hulp” de secretaris en houd alles goed bij, is ook overal van op de hoogte en dat is voor al onze leden een voordeel. We hopen dat hij nog lang deze gezondheid mag houden en actief mag blijven. Een grote felicitatie waard!

Meer weten over Politiehondenvereniging de “Trouwe Hulp” in Mill of ook lid worden? Bel met Adriaan van Hout op 06 57 26 52 76.