Het team van Keurslager Meulepas in de Kloostertuin 21 in Boxmeer.

Henk Meulepas (70) vertelt graag over zijn loopbaan als slager. “Ben al begonnen met werken op mijn veertiende bij Homburg te Cuijk, vervolgens bij een supermarkt te Den Bosch, waarna ik het vak pas echt leerde bij Jansen den Drejer te Boxmeer.”

Door Frans Fleuren

“Vervolgens  was ik 13 jaar chef slager in een supermarkt (Spar) te Nijmegen. In 1993 gestart als zelfstandige slager tezamen met mijn vrouw Antonella (68). Eerst gehuurd, later hebben we dat pand gekocht, dat gelegen is in de Kloostertuin 21 te Boxmeer. Hier hebben we ons sterk kunnen ontwikkelen als slager, zeg maar van Kiloslager tot Keurslager vanaf 2009.”

In de prijzen

“In de loop der jaren hebben we diverse prijzen in de wacht gesleept: van beste startende ondernemer in het Land van Cuijk (1995) tot verschillende prijzen voor onze worsten, gehakt en maaltijdssalades. Lang ook kwam al het vlees van onze eigen boerderij, de laatste 13 jaar echter van agrariërs uit deze regio. Naast onze vele vleesproducten, waaronder de toppers van vroeger  zoals gehakt, slavink en blinde vink, is keurslagerij Meulepas zeer bekend om de BBQ en de Party Pan. Mensen eten tegenwoordig enerzijds minder vlees, maar anderzijds veel beter vlees en daarnaast hebben onze klanten meer te besteden. Ook verkopen we nu volop  soepen, rauwkost- en zelfs fruitsalades.”

Het echtpaar Meulepas, al lang woonachtig in Wilbertoord, gezegend met een dochter en ‘pleegdochter,’ heeft nu te maken  met 6 fulltimers  en 3 parttimers. “Een hecht team. Twee extra keurslagers werken sinds begin van 2024 bij ons: de heel ervaren Tony van Os (64) en voor twee halve dagen Alex van Deursen, die een keurslagerij heeft gehad in Cuijk.”

Yshanella in Gambia

“Weken maken van 80 uur doen we beslist niet meer. Nu nog zo’n 20 uur per week bezig in/met  onze zaak. De overblijvende tijd besteden we dolgraag aan onze grote passie Gambia in Afrika, waar we allerlei projecten aansturen via de Stichting Yshanella: een school, weeshuis, ziekenhuis, rolstoelen, plasticrecycling en voetbalkleding/-schoenen via Olympia’18.  We willen dolgraag wat doen voor kansarmen in Gambia.” Zie www.yshanella.nl.

“Deze maand juni,” zo vervolgt Henk zijn betoog, “gaan  we ons assortiment uitbreiden met belegde broodjes(baguettes) zoals pulled pork, carpaccio, gezond en filet americain. Alle broodjes worden ter plekke gemaakt. Blij zijn we ook met de komst van het gemeentehuis met vele honderden  ambtenaren naar Boxmeer eind van dit jaar. “

“Ook al werk ik nu minder als keurslager, toch wil ik er beslist voor zorgen dat er een heuse keurslagerij blijft in Boxmeer. Het is een van de weinige nog aanwezige ambachten. Ben optimistisch over de kans van slagen.”

Zie ook www.keurslagermeulepas.nl, Kloostertuin 21 Boxmeer. Telefoon: 0485-520394.