Voor het aanvragen van uw reisdocument of rijbewijs kunt u voortaan in drie gemeentehuizen terecht. Dus woont u bijvoorbeeld in Cuijk maar lukt het niet om tijdens de openingstijden van dit gemeentehuis uw paspoort aan te vragen, dan kan dat ook in het gemeentehuis van Mill of Grave.

Ook voor een aanvraag in de avonduren heeft u meer mogelijkheden. U kunt in de avond op maandag in Mill, op dinsdag in Grave en op woensdag in Cuijk terecht.

Hoe werkt het?
Wanneer u een reisdocument of rijbewijs wilt aanvragen, gaat u naar de website van uw eigen gemeente. Hier klikt u op het icoontje ‘afspraak maken’. U kiest dan voor het gemeentehuis waar u het document wilt aanvragen. Daarbij ziet u wat de mogelijkheden en openingstijden zijn.

Afhalen documenten
Het afhalen van het document vindt altijd plaats in het gemeentehuis van de gemeente waarin u woont. Dus hebt u in Grave uw document aangevraagd, maar woont u in de gemeente Mill en Sint Hubert, dan moet u uw document in het gemeentehuis in Mill ophalen.
Voor het ophalen van documenten hoeft u geen afspraak te maken. Dat kan bij de receptie van uw gemeentehuis.

Uniek in Nederland
De CGM-gemeenten zijn de eerste gemeenten waar het mogelijk is om een reisdocument of paspoort aan te vragen in een ander gemeentehuis dan uw eigen gemeentehuis. Uniek in Nederland dus. Ook voor sommige andere burgerzakenproducten is het mogelijk om in een ander gemeentehuis een aanvraag te doen.