Openbare basisschool de Kameleon aan de Langenboomseweg in Mill werkt voor de vakken wereldoriëntatie volgens de nieuwe Jeelomethode. Schoolbreed staat er zes tot acht weken één project centraal.

Bijvoorbeeld: 'zorgen voor jezelf en voor een ander', 'ondernemen', 'personen van vroeger', 'veilig helpen'. De school werkt met 21e eeuws vaardigheden aan deze projecten. Op digitale leermiddelen als Chromebooks en Tablets leert een leerling in 'Je Eigen Elektronische Leer Omgeving' (Jeelo) aan competenties en vaardigheden.

Coöperatief werken is hierbij van groot belang: leren met en van elkaar:  overleggen, discussiëren, een teamspeler worden. Elke groep gaat per project op excursie en er wordt een kenner op een bepaald gebied in de klas uitgenodigd voor een gastles. Betekenisvol leren noemt men dat op De Kameleon. De projecten worden met de hele school gezamenlijk geopend en afgesloten. Zo was er eind december een Kerstmarkt na het project 'ondernemen'. De verschillende 'bedrijfjes' van de leerlingen verkochten hun producten of boden hun diensten aan.

Afgelopen woensdag werd het project 'Leren van personen van vroeger' afgesloten met een Vossenjacht. In Mill-west stonden verschillende historische figuren. De kinderen moesten vertellen wie zij uitbeelden en uit welke tijd deze personen komen. Een leuke en leerzame afsluiting van dit Jeelo-project.