Coöperatie LVCNET treft voorbereidingen om alle inwoners en bedrijven te voorzien van supersnel internet. Samen met vrijwilligers voorziet zij de inwoners van het hele Land van Cuijk, 32 dorpen en 1 stad, de komende tijd van zoveel mogelijk informatie. Met het startschot bij elk gemeentehuis in het Land van Cuijk is de glasvezelcampagne officieel gestart op 20 februari.

Internetgebruik
Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer de helft. Nederlanders zijn de actiefste internetters van Europa. Bijna iedereen gebruikt een smartphone, smart tv, tablet, laptop of pc. De hoeveelheid te versturen data wordt steeds groter: denk aan films, foto’s of beveiligingsbeelden. Met z’n allen maken we steeds meer gebruik van internet. Hugo Bens, voorzitter LVCNET en pluimveehouder in Haps: “Vergelijk het met de autosnelweg. Vroeger hadden we alleen de A2. Dat was voldoende. Er gaat nu steeds meer data over de digitale snelweg en de snelweg loopt vol. Er moeten nieuwe oplossingen komen.” In de jaren 70 is de Coax kabel aangelegd voor het versturen van tv-signalen. Daar is internet bijgekomen en dat heeft tot nu toe goed gewerkt maar is niet meer toekomstbestendig. Bij een autosnelweg leggen we extra rijbanen ernaast om al het verkeer te verwerken. Dat moet bij de kabel ook gebeuren.

Samen doen
Een nieuwe kabel naast de huidige kabel aanleggen is de enige echte oplossing. Glasvezel verstuurt data met de snelheid van het licht. Met glasvezel kun je veel sneller internetten, interactief en super-HD TV kijken, radio luisteren en goedkoop telefoneren. Sneller internet is nodig voor zorg, wonen, leren, werk en ontspanning. Glasvezel heeft een betere kwaliteit en is vaak goedkoper.
In steden leggen ze glasvezel naast de kabel om het netwerkt te verbeteren. Maar commerciële partijen vinden dat in het Land van Cuijk te duur. Land van Cuijk is met haar verschillende kleine kernen commercieel niet interessant. Daarom is LVCNET opgericht: een coöperatie zonder winstoogmerk met als missie: Het realiseren van een 100% dekkend glasvezelnetwerk in het hele Land van Cuijk, tegen zo laag mogelijke tarieven voor haar inwoners. Als we samen besluiten om alleen winst te maken om de onderhoudskosten, rente en aflossing te betalen, is het mogelijk om in het Land van Cuijk glasvezel aan te leggen.

Volg de komende tijd de media, de locale kranten, social media en kijk op www.lvcnet.nl voor meer informatie. LVCNET organiseert samen met ambassadeurs informatie- en inschrijfavonden. Zorg dat u daarbij bent! Met glasvezel bent u écht klaar voor de toekomst.