De afgelopen weken is er veel aandacht geweest voor het ontstaan van buurt preventie apps. Dit zijn groepen bewoners uit een bepaalde wijk die via de populaire app `WhatsApp’ communiceren over verdachte zaken of gebeurtenissen in de wijk. Landelijke media besteden hier aandacht aan, maar ook de lokale dag- en weekbladen.

Maar wat nu als een verdacht persoon uit het zicht raakt van deze wijk en zijn slag probeert te slaan in een ander deel van het dorp?

Wijkraad Mill-West is op het idee gekomen om alle actieve preventiegroepen in Mill met elkaar te laten communiceren via een nieuwe groep. Het werkt zo:
Men signaleert ergens in Mill een verdachte situatie en meldt deze op de preventie app van de buurt zodat iedereen die aan deze groep deelneemt op de hoogte is van de situatie in de wijk. 2 personen uit deze groep zijn tevens aangesloten op de Mill Alert app en kopiëren het bericht in deze overkoepelende groep. Zodra dit is gebeurd zijn in elke wijk of buurt in Mill 2 personen op de hoogte van dat feit en kopiëren dit bericht weer in hun eigen wijk- en of buurt app. Zo kan men met een goed signalement heel snel signaleren en reageren.

De wijkraad Mill-West roept daarom elke beheerder van een preventie app op zich aan te melden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarnaast nodigen we een 2e vrijwilliger uit dezelfde groep uit om zich ook bij deze groep aan te sluiten. Doordat 2 personen van elke groep op de hoogte zijn is de kans groter dat berichten worden gedeeld.

Stuur ons een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de straten die deze groep vertegenwoordigen, het aantal deelnemers in deze groep en niet te vergeten de 2 verschillende 06 nummers die de koppeling zijn tussen u en onze groeps app. U zult dan spoedig aan de Mill App Alert worden toegevoegd.

Wijkraad Mill-West benadrukt dat deze groep zich uitsluitend richt op serieuze verdachte zaken in Mill en misbruik van deze dienst zal niet worden geaccepteerd.

Tevens raden wij u aan om uw buurtpreventie-app te melden op www.wabp.nl zodat er een landelijk overzicht ontstaat van alle buurtpreventie-apps.