Het Land van Cuijk is met haar verschillende relatief kleine kernen niet interessant voor commerciële partijen om een glasvezelnetwerk aan te leggen; daarmee valt geen geld te verdienen. Daarom is Coöperatie LVCNET opgericht: een coöperatie zonder winstoogmerk met als missie: Het realiseren van een 100% dekkend glasvezelnetwerk.

De Coöperatie is een coöperatieve vereniging met uitgesloten aansprakelijkheid die een bedrijf exploiteert. Daarvoor sluit zij overeenkomsten met leden en derden. Leden zijn niet aansprakelijk. In een coöperatie komt het erop neer dat je samen met anderen een onderneming opricht waarbij je zelf als klant centraal wilt staan. Voor en door de inwoners van Land van Cuijk.

Bestuur coöperatie
Het bestuur van Coöperatie LVCNET bestaat uit Hugo Bens uit Haps, Frans van Schayik uit Langenboom, Noud van Vught uit Rijkevoort, Berita Cornelissen uit Boxmeer en Michiel Mijdam uit Cuijk. Twee projectmanagers Arjan Eising en Paul Kempen organiseren en begeleiden het project. 

Goedkoopste oplossing
De Coöperatie LVCNET werkt zonder winstoogmerk en kan daarom de goedkoopste en beste kwalitatieve oplossing bieden voor het toenemende dataverkeer in het gehele Land van Cuijk. Geen enkele andere partij kan dit aanbieden voor zowel de kernen, het buitengebied en de industrieterreinen. En als commerciële partijen wél aanleggen, is dat tegen astronomische aansluitkosten en maandtarieven.

Keuzevrijheid
Een klant kan lid worden van de coöperatie. Als het glasvezelnetwerk klaar is, wordt uit de leden een nieuw bestuur gekozen. De coöperatie gaat dan werken met een ledenraad bestaande uit minimaal 1 persoon per dorp en maximaal 1 persoon per 3.000 aansluitingen. Daarmee hebben de inwoners van het Land van Cuijk zelf mede de touwtjes in handen. De coöperatie staat voor keuzevrijheid, nu en in de toekomst. Bezoek de informatiebijeenkomst in uw woonplaats en schrijf je in bij LVCNET. Volg LVCNET op Facebook en Twitter en kijk voor meer informatie op www.lvcnet.nl.