Foto: Marco v.d. Broek

Demy ten Haaf uit Gassel is een meisje met een verstandelijke beperking. Afgelopen zaterdag (5 maart) werd zij 18 jaar. Haar grote wens was om een rondje mee te mogen rijden met een roze Volkswagen Up!.

Het moest specifiek dit merk zijn, want dit is dezelfde auto als dat haar broer heeft... Echter worden roze Up’s niet geproduceerd. Ondanks een oproep via Facebook (deze werd 10.000 keer gedeeld) en Omroep Brabant, was er afgelopen donderdag nog geen roze Up gevonden.

Ook Hegeman in Nijmegen, officiële Volkswagen dealer (www.hegeman-groep.nl) hoorde de wens van Demy “Wij hebben in samenwerking met Volkswagen Nederland een Up laten wrappen,” vertelt Dennis Hegeman uit Mill, eigenaar van Hegeman in Nijmegen / Molenhoek en Arnhem. “Dat is het inpakken van een auto in folie. Om alleen een ritje te maken vonden we te karig, daarom hebben wij contact gelegd met enkele andere ondernemers om familie ten Haaf en vooral Demy een geweldige dag te bezorgen.”
En gezien het blije gezicht van Demy en haar enthousiaste reactie is dat gelukt. Met haar favoriete muziek van K3 hard aan en haar broers achter het stuur, genoot ze van de diverse ritten in deze knal roze VW Up.