Hebt u pijnklachten die niet verklaard kunnen worden door bijvoorbeeld röntgen foto en of MRI, dan ligt meestal de oorzaak van de klachten elders in het lichaam.

In het verleden doorgemaakte ongevallen, verrekkingen, kneuzingen, verzwikkingen, breuken, littekens, operaties, spierscheurtjes etc. kunnen er allemaal voor zorgen dat je anders gaat bewegen (compenseren). Met als gevolg een andere belasting op spieren en gewrichten in het hele lichaam.

Gelukkig kan het lichaam zich vaak goed aanpassen aan de nieuwe situatie. Soms gaat het niet goed en gaan de overbelaste gewrichten en of spieren in protest. De oplossing van het probleem ligt dan niet bij het overbelaste gebied, maar is elders in het lijf te vinden. Dit noemen we een ketenprobleem.

Zo kan er na een enkelblessure, ondanks dat je geen pijn meer hebt, toch nog een bewegingsbeperking aanwezig zijn. Hierdoor gaat de knie, heup en rug anders belast worden, waardoor er bijvoorbeeld liesklachten kunnen ontstaan. Om de liesklachten op te lossen zal je er eerst voor moeten zorgen dat de enkel weer goed gaat bewegen zodat je niet meer hoeft te compenseren en de spieren in de lies niet meer overbelast worden.

FysioSupport in Mill werkt nauw samen met de orthopeden van ViaSana. Zij sturen vaak mensen met klachten door, bij wie op de MRI geen beschadigingen te zien zijn maar die nog wel met klachten rondlopen. Door een uitgebreid bewegingsonderzoek van de gehele keten sporen we de oorzaak van de klachten op en kunnen we naar een gerichte oplossing toewerken.

We behandelen dus niet alleen de symptomen maar kijken vooral naar de oorzaak van deze symptomen.

FysioSupport aan de Hoogveldseweg 1 in Mill is vrij toegankelijk, dit houdt in dat u ook zonder verwijzing bij ons terecht kunt.

www.fysiosupport.com
0485 - 47 01 66