Een lid van Politiehondenvereniging De Trouwe Hulp uit Mill behaalde onlangs het diploma pakwerker. “Na een opleiding van anderhalf jaar was het zover dat ons lid Sebas Ebben uit Cuijk examen kon doen als pakwerker,” vertelt Adriaan van Hout uit Mill. “Dat is snel voor iemand die nog helemaal niet bekend was in deze sport. Maar hij heeft er gevoel voor en doet het heel graag.”

Op zaterdag 12 maart werd het examen als pakwerker voor politiehonden afgenomen. Het is een zwaar examen dat bestaat uit een theoretisch gedeelte en uit een praktijk gedeelte. Om 9.00 uur werd er gestart met de praktijk waaraan 4 personen met hun hond deelnamen. “Gelukkig was hij de zenuwen goed de baas en liet hij voortreffelijk werk zien. Daarna werd het theoretische gedeelte afgenomen. Ook hier liet hij geen steken vallen en bracht het tot een goed einde.” De Examencommissie had alle lof over zijn werk en Sebas slaagde dan ook met vlag en wimpel. De examencommissie complimenteerde ook Adriaan van Hout die de opleiding hoofdzakelijk doet. Het was de dertigste pupil van hem die nu examen deed en de 27e die slaagde.

De vereniging is er dan ook heel blij mee omdat er daardoor beter geoefend kan worden. “Dat is goed te merken en daardoor hebben we dit jaar waarschijnlijk 3 honden die examen kunnen doen voor het certificaat politiehond. Wij feliciteren Sebas en wensen hem vele fijne jaren als pakwerker.”

Tevens dank aan allen die met hun hond hebben meegewerkt. Als er nog liefhebbers zijn voor dit mooie en nuttige werk dan kun je altijd contact opnemen met Adriaan van Hout, Vorleweg 37, 0485 - 45 29 50.