“Men leert de mens het beste kennen door wat hij met zijn vrije tijd doet.” Hierover nadenkend, besef ik me dat ik nog nooit iemand heb ontmoet die bij een eerste kennismaking vraagt: “En wat doe je in je vrije tijd?”

Doen we dit niet omdat we de vraag onbelangrijk vinden? Of vinden we zo’n vraag te persoonlijk? Als je mensen echter beter leert kennen, dan merk je hoe belangrijk vrijetijdsbesteding of hobby’s kunnen zijn. Vol passie vertellen mensen over hun hobby of verzameling. Je ziet de glinstering in hun ogen en je weet dat het belangrijk voor hen is.

Kenmerk van een goede vrijetijdsbesteding is dat iemand de tijd vergeet en dat hij of zij de zorgen even aan de kant zet. Vrijetijdsbesteding maakt ons letterlijk vrij naar lichaam, geest en ziel. We kunnen ons daardoor weer opladen, onze energie gaat weer stromen.

Waar de ene houdt van astronomie en daar talloze boeken over leest, is een ander gepassioneerd van fotograferen, auto’s en motoren. Waar de ene houdt van poppenhuizen of handwerken kan een ander genieten van op stap gaan. Soms laten hobby’s een hele andere kant van iemand zien. Dat is het mooie van vrije tijd. Het geeft de mens de mogelijkheid en de ruimte om iets anders te doen. Om zich op een ander terrein in het leven te ontwikkelen en te ontplooien. Vaak is dat iets waar we op latere leeftijd nog veel plezier van hebben.

En wat doet u in uw vrije tijd? Wat is uw hobby?

Misschien moeten we elkaar die vragen vaker stellen. Ik wed dat je van tijd tot tijd hele bijzondere gesprekken krijgt!

Interesse in bijzondere contacten - gesprekken? 

Dit is mogelijk bij het Senioren Hobby Centrum in Mill. Voor meer info: www.seniorenhobbycentrum.nl /Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even 0486 - 42 10 88.