Dierenopvangcentrum Hokazo is op hard zoek naar mensen die thuis moederloze kittens, zwangere poezen en/of poezen met kittens kunnen opvangen. Ook voor de vele angsthaasjes die worden opgevangen, zoekt Hokazo pleeggezinnen.

Dierenopvangcentrum Hokazo heeft een strikt anti-inslaapbeleid en gelooft in een kans voor alle dieren. Ook voor de dieren die lastiger te herplaatsen zijn, omdat ze bijvoorbeeld oud(er), gehandicapt, ziek of (erg) bang zijn of omdat ze door hun verleden een ‘rugzakje’ hebben. Alle honden en katten blijven bij Hokazo wonen, tot ze een goed, liefdevol thuis hebben gevonden. Zelfs al duurt dat een jaar of langer.

De omstandigheden en mogelijkheden in het opvangcentrum zijn voor bepaalde groepen dieren alleen niet altijd ideaal. Een goed voorbeeld daarvan zijn de jonge kittens, waarmee Hokazo elk jaar weer overspoeld wordt. Velen van hen worden gevonden zonder moeder. Omdat ze is overleden of omdat de kleintjes gewoon harteloos zijn gedumpt. Een groot aantal kittens moet met de fles worden grootgebracht. In het opvangcentrum krijgen ze niet de aandacht en zorg die ze verdienen. Kittens die in huis opgroeien wennen aan huiselijke geluiden en aandacht van mensen. Ze worden veel socialer, aanhankelijker en komen bovendien nauwelijks in aanraking met virussen van buitenaf. Het infectiegevaar is daardoor veel minder en de overlevingskans dus veel hoger.

Ook de bange en schuwe katjes die bij Hokazo terechtkomen hebben recht op een gelukkig en veilig leven. En ook voor hen zoekt het opvangcentrum pleeggezinnen. Mensen die de tijd en wil hebben om angsthaasjes te socialiseren. Want met wat geduld, liefde en de juiste aandacht, wennen ook de bangerds aan de omgang met mensen. En worden sommigen van hen zelfs enorme knuffelkonten. In een thuissituatie gaat dat gewenningsproces een stuk sneller dan in het opvangcentrum en hebben de katjes bovendien veel minder stress. 

Een pleeggezin woont bij voorkeur niet meer dan 25 km van Uden en heeft een aparte kamer beschikbaar. Alle kosten komen natuurlijk voor rekening van Dierenopvangcentrum Hokazo. U investeert alleen tijd, zorg én liefde. Wilt u ons helpen? Neem dan contact op met de coördinator pleegzorg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uw hulp is echt van harte welkom.