Thea van den Tillaart-Hoogeveen uit Mill en Jolanda Cornelissen-Baltussen uit Sint Anthonis hebben allebei hun sporen verdiend in de ouderenzorg, somatiek, psychogeriatrie en welzijn.

Met gezamenlijk ruim 60 jaar ervaring in deze sector kennen zij de ouderenzorg door en door. En daardoor weten zij ook precies wat er momenteel niet goed gaat. “Na jaren met veel plezier te hebben gewerkt in de ouderenzorg werd het voor ons tijd het roer om te gooien”, vertelt Jolanda. “De zorg is ontzettend veranderd de laatste jaren, de persoonlijke aandacht wordt steeds minder.”

Door veranderingen in de zorg blijven ouderen steeds langer zelfstandig thuis wonen. Hierdoor moeten zij steeds vaker een beroep doen op familie of andere mantelzorgers. “In de praktijk moeten mantelzorgers alle zeilen bijzetten om de hoognodige zaken te regelen”, weet Thea. “Maar dat heeft niets meer met persoonlijke aandacht te maken. Het gevolg is dat mensen vereenzamen en hun oude dag in een isolement slijten. En dat willen wij doorbreken. Elk mens heeft aandacht nodig in welke vorm dan ook en wij willen hier voor jou graag een invulling aan geven, waarbij je zelf de regie houdt. Samen voor jou.”

Op maandag 4 april zijn Jolanda en Thea gestart met ‘JET & JIJ’.  Vanuit deze onderneming bieden zijn ondersteuning en begeleiding aan ouderen, mensen met een beperking, mantelzorgers, partner of kind. Jolanda: “Met een praktische insteek, in de breedste zin van het woord. Bijvoorbeeld begeleiding naar huisarts of naar het ziekenhuis, samen boodschappen doen, samen koken, samen wandelen, fietsen of winkelen, het bieden van dagelijkse structuur of gewoon een goed gesprek. Ook voor mensen in een verpleeg- of verzorgingshuis willen we er graag zijn.” Daarnaast kan ‘JET & JIJ’ begeleiding bieden aan mensen in hun laatste levensdagen. Beide initiatiefnemers willen zich vooral dienstbaar opstellen. Thea: “We gaan vooral voor maatwerk. De regie ligt bovendien altijd bij de zorgvrager, hij of zij bepaalt waar behoefte aan is.” Zorgvragers die beschikken over een persoonsgebonden budget (PGB), kunnen deze aanvullende zorg hieruit betalen.

Het werkgebied van ‘JET & JIJ’ beslaat de gemeenten Mill & Sint Hubert en Sint Anthonis, maar zorgvragers buiten dit gebied kunnen ook gebruik maken van de diensten van ‘JET & JIJ’. Op de informatieve website www.jetenjij.nl staat een uitgebreid overzicht van de diensten die Jolanda en Thea aanbieden. Ook vindt u hier meer informatie over de ‘JET & JIJ cadeaubon’. Want wat is er leuker om ouderen mensen via deze cadeaubon een extra portie persoonlijke aandacht te geven?

JET & JIJ
06 - 38 49 93 49
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.jetenjij.nl