Op 27 juni 2015 heeft het 25-jarig jubileumfeest van Johan Selten Automobielbedrijf in Wilbertoord plaatsgevonden. Johan en Riet Selten wensten op die dag een volle brievenbus met gevulde enveloppen voor twee verschillende stichtingen waarbij zij zich betrokken voelen.

Dit zijn er drie geworden door de leeftijd splitsing van Stichting Gastouders Hongarije (het jongere kind) en Stichting Andrassy (adolescenten en jongvolwassenen). Daarnaast is ook Stichting Go For Africa verblijd met een cheque. Al deze stichtingen hebben onlangs laten weten wat zij voor dit geld hebben kunnen doen. Dit willen Riet en Johan graag met u delen, zoals ze tijdens hun jubileum ook beloofd hebben:

Stichting Gastouders Hongarije

De Stichting Gastouders Hongarije verzorgt de vakantie voor kinderen die in Hongaarse kindertehuizen verblijven, bij gastgezinnen in Nederland. De kinderen wonen in Hongaarse kindertehuizen, vaak onder niet al te beste omstandigheden en in groepsverband. Velen van hen zijn wees of ze zijn door hun ouders op straat gezet, omdat er geen geld meer was om voor ze te zorgen.
De voogdij in het Hongaarse dorpje Mateszalka heeft onlangs 4 kasten aangeschaft voor de woongroepen in het kindertehuis. Op de foto zie je een van de kasten met twee tehuiskinderen.

Stichting Andrassy

Stichting Andrássy organiseerde van 5 tot 11 juli 2015 voor 25 Hongaarse tehuisjongeren een fietstocht van 223 km rondom het Balatonmeer. Het doel was meerledig: fietsen, kamperen, samenwerken, zelfvertrouwen opdoen, Hongaarse cultuurhistorie en de natuur leren kennen. De fietstocht paste helemaal in de missie van Andrássy, die Hongaarse tehuisjongeren helpt met het opbouwen van een zelfstandig bestaan.

Stichting Go For Africa

Jan Huizinga, oprichter van de stichting en ervaren ROC-docent autotechniek met werkervaring in Afrika, wilde het Afrikaanse avontuur en ervaringsgericht leren met elkaar combineren. Vanuit de wens het Nederlandse onderwijs te verdiepen en verbreden, organiseert hij sindsdien avontuurlijke werkstages in diverse West-Afrikaanse landen (Gambia, Senegal, Mauritanië). Hiermee maakt hij een koppeling tussen Nederlands en Afrikaans onderwijs. Go for Africa heeft dankzij de gift dit jaar weer een container met hulpgoederen voor het autotechnisch onderwijs in Senegal en Gambia kunnen vervoeren.