Pastor Ad van der Meijden heeft vorige week woensdag samen met Toon Hermsen, oprichter van de Stichtingen Kies voor Leven en Hart in Actie, een nieuwe AED-wandkast met AED aan de Hoogveldseweg onthult.

Sinds de start van zijn levenswerk in 2003 al weer de vijfde buitenkast met AED die door hem belangeloos beschikbaar wordt gesteld aan de burgerhulpverleners van de woonkern Mill (ca. 300 huishoudens, red.).

Dit keer is gekozen voor een Rotaid Solid Plus Heat LED. Deze robuuste behuizing zorgt voor een zeer solide en herkenbare behuizing van de AED. De buitenkast is bovendien uitgerust met alarm en een verwarmingselement waardoor de AED niet kan bevriezen. De voorziening is tot stand gekomen met medewerking van Ruben Halmans, directeur van Rotaid AED Cabinets.

Iedere seconde telt

“We leven allemaal in een tijd van haasten, van stress en drukte. We hollen en draven van de ene toestand in de andere, hebben voor niets tijd en genieten amper nog ergens van. We weten het en toch nemen we geen voldoende tijd om tot bezinning te komen, te sporten of te bewegen. Veel meer tijd zouden we moeten nemen om ons te onthaasten. En dat doen we niet. Gevolg: Elk jaar treft duizenden mensen, o.a. op straat, op het werk, thuis in hun vertrouwde omgeving een hartstilstand,”

“Hoe sneller de reanimatie door burgerhulpverleners wordt opgestart, des te groter de overlevingskansen, daarom geef ik graag mijn medewerking aan deze onthulling”, aldus Pastor Ad van der Meijden.

Aanmelding

Het is belangrijk, dat vrijwilligers zich aanmelden bij www.hartslag.nu. Pas dan kunnen zij worden ingezet voor de hulpverlening. Zij krijgen na deze aanmelding bij een vraag om hulp een sms. Daarin staat of zij een AED moeten ophalen of meteen naar het slachtoffer moeten gaan. Dus als iemand in Mill 112 belt en de 112-centrale denkt aan een hartstilstand, dan stuurt zij direct een bericht door naar de burgerhulpverleners. U hoeft dus niet zelf contact met de burgerhulpverleners te zoeken.

Meer weten?

Bel dan Toon Hermsen op 0485 - 45 18 47. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijken op www.kiesvoorleven.nl.