Op zaterdag 14 mei kunt u bij de minimilieustraat gratis compost ophalen. Deze compost is alleen bestemd voor particuliere huishoudens.

De minimilieustraat in de gemeente Mill en Sint Hubert vindt u aan de Langenboomseweg 41 te Mill (gemeentewerf). Deze is iedere zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Op 14 mei kunt u hier terecht voor gratis compost. Houd er rekening mee dat de compost los wordt verstrekt en dat u zelf een schop meeneemt om de compost in te kunnen laden. Per keer mag u 1 m3 (oftewel 1000 liter) meenemen.

U kunt te allen tijde, tijdens openingstijden, terecht op de groenstraat in Haps voor gratis compost. Het adres van de groenstraat is Beijersbos 1 in Haps.

Van afval naar grondstof

Van grof tuinafval, wat u gratis naar de minimilieustraat in uw gemeente of groenstraat Haps kunt brengen, worden twee producten gemaakt, namelijk compost en een houtachtige biobrandstof. Compost is een goede bodemverbeteraar. Door compost te gebruiken in uw (moes)tuin, wordt het tuinafval op een nuttige manier hergebruikt en is de cirkel rond. Lever het grof tuinafval zo schoon mogelijk aan op de minimilieustraat of de groenstraat Haps.