Misschien hebt u ze donderdag 12 mei door Mill zien fietsen; kinderen met oranje genummerde hesjes. Dit was niet een etappe van de Giro de Italia voor kinderen, maar het praktische verkeersexamen voor de basisscholen uit de gemeente Mill en Sint Hubert en Wanroij.

Maar liefst 143 kinderen uit groep 7 konden onder zonnige omstandigheden op weg om de verschillende posten te laten zien dat zij de verkeersregels beheersen.

De kinderen van ’t Stekske (Langenboom), De Klimop (Wilbertoord), De LenS (Mill), De Hinkstap (Wanroij) en De Schare (Sint Hubert) werden onder andere beoordeeld op het uitsteken van de hand, het goed voorsorteren, oversteken op zebrapaden en kruispunten. De kinderen werden over een 20 minuten durende route door Mill beoordeeld door 9 posten. Deze posten werden vanaf half 9 tot 12 uur bemand door vrijwilligers ouders. Een lastige taak die zij uitstekend hebben vervuld.

Kinderen vertrokken deze dag vanaf het centrale punt De Wissel. Bij terugkomst na het examen kregen de kinderen nog een verfrissend glaasje ranja en een lekkere koek. Met een slagingspercentage van bijna 100% was het een erg geslaagde dag. Kinderen hebben ontzettend goed geoefend in het dorp maar ook in de klas. Kinderen hebben in april reeds de theorie examens gehad en zijn nu dus bijna allemaal ook geslaagd voor het praktijkexamen. Graag willen wij de werkgroep en alle hulpouders bedanken voor hun inzet! Zonder jullie hulp kunnen we deze belangrijke activiteit niet organiseren. De regio Mill is dankzij alle geslaagde kinderen weer een stukje veiliger!