Maandag 23 t/m zondag 29 mei staan in het teken van het Luisterboek. Bibliotheken en boekhandels brengen hun luisterboeken extra onder de aandacht en geven het Luistergeschenk cadeau.

Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen. De ene persoon wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein, de ander luistert graag tijdens sporten of in bed. Veel mensen vinden luisteren een toegevoegde waarde en weten de stem te waarderen. Vaak worden luisterboeken voorgelezen door de schrijver zelf, wat het verhaal een extra dimensie geeft!
Bij de bibliotheek kun je kiezen tussen luisterlezen via een luisterboek op cd en luisterlezen via de vernieuwde Luisterbieb App van de Bibliotheek.

Luisterboeken op cd

BiblioPlus heeft een mooie collectie luisterboeken. Nederlandse en Engelse romans, hoorspelen, hoorcolleges, autobiografische verhalen, jeugdboeken; bij BiblioPlus zijn ze volop te leen! In Bibliotheek Cuijk en Bibliotheek Boxmeer vinden liefhebbers ze in de kast. Wie elders bij BiblioPlus leent, kan luisterboeken via de website gratis reserveren en ze vervolgens afhalen in de eigen bibliotheekvestiging. Het lenen van een luisterboek is, net als het lenen van boeken, gratis. 

Luisterbieb App

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken en luistercolleges waar en wanneer jij dat wilt. Van literatuur tot taalcursussen, van kinderboeken tot thrillers. Voor leden van de bibliotheek zijn alle luisterboeken voor een periode van 3 weken te leen, waarna ze weer verlengd kunnen worden. Ben je (nog) geen lid? Dan kun je genieten van een beperkter aanbod. Ga naar de App Store of Google Play Store en download de app. Registreer je eenmalig, download je favoriete titel via wifi en luister offline waar je maar wilt.

Luistergeschenk

Het Luistergeschenk 2016 is gemaakt door Sander van de Pavert van Lucky TV en heet ‘Willy haalt alles uit de kast’ Vanaf 23 mei wordt dit geschenk door BiblioPlus op de website aangeboden als download of stream.

www.biblioplus.nl