Deze week zijn een aantal van onze dorpsgenoten afgereist naar de Alpe d´Huez in Frankrijk. Ze gaan met BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, meedoen aan de Alpe d´HuZes. De teller van BIG Challenge staat op zaterdag 28 mei op € 949.945,-. Doel is om met een cheque van € 1.000.000 over de finish te gaan op donderdag 2 juni.

Uit Sint Hubert gaan Frans, Vince en Linde Duynstee, Mim Gerritsma en Sverre Verbeeten woensdag 1 juni meelopen aan de Alpe d’HuZus. Zij gaan de berg eenmaal beklimmen.

Op donderdag met de Alpe d’HuZes zullen Miranda Peters uit Sint Hubert en Bart Hendriks uit Langenboom de Alpe meerdere malen beklimmen.
Miranda is lid van het team kalverhouderij. Samen met René houdt zij vleeskalveren in Sint Hubert. Dit jaar doen voor het eerste teams kalverhouders mee met BIG Challenge en zijn de coole T shirts Calves are Cool ontworpen. Bart Hendriks, geinspireerd door de mooie berichten over BIG Challenge, sloot zich aan en fietst dit jaar ook mee.

De deelnemers zijn te volgen via de Alpe d’HuZes app en social media. Natuurlijk kunt u hen nog ondersteunen om samen tot het miljoen te komen. Dat geld gaat 100% naar KWF kankerbestrijding, in de strijd tegen kanker. Kijk voor meer informatie op www.bigchallenge.eu.