Het bouwrijp maken van een nieuwe woningbouwlocatie aan de Verbindingsweg te Wilbertoord, plan Moerboom III, is afgerond. Op 24 mei jl. is het werk, dat werd uitgevoerd door aannemer W.H. Heijmans uit Geffen, opgeleverd. De locatie is nu gereed voor woningbouw.

Moerboom III

In Wilbertoord wordt gewerkt aan het woningbouwplan Moerboom III. De gemeente Mill en Sint Hubert geeft hier ongeveer 56 kavels uit voor zelfbouwers. “Ongeveer” want de kavelindeling kan wijzigen, als potentiele kopers dat wensen. Het totale plangebied, 39.690 m2 groot, bestaat uit twee gedeelten, ieder met een eigen karakter. Een noordelijk deel, grenzend aan de entree van het dorp en wat ruimer van opzet en een zuidelijk deel dat de afronding vormt van de aangrenzende wijk Moerboom. De Verbindingsweg behoort tot het zuidelijk deel. Er is plaats voor ongeveer 28 nieuw te bouwen woningen.

Bouwstraat

Voordat er gebouwd kan worden, moeten er voorbereidingen getroffen worden, het zogeheten bouwrijp maken. Dat houdt in dat er ondergrondse infrastructuur wordt aangelegd zoals riolering, elektriciteits- en gasleidingen en er wordt nood- of bouwbestrating aangebracht. Een dergelijke bestrating zorgt ervoor dat bouwers en bewoners comfortabel het perceel kunnen bereiken. Zodra de woningbouw gereed is, wordt de definitieve bestrating aangebracht en wordt de openbare ruimte verder ingericht. Op dat moment zal de uitstraling van de openbare ruimte aansluiten op het straatbeeld van de naastgelegen Eekhoorn.

Gereed

De locatie is – nu het bouwrijp maken opgeleverd is – gereed voor woningbouw. Wethouder Van den Boogaart: “Dit is goed voor Wilbertoord. Jongeren krijgen de kans om in het eigen dorp te blijven wonen. Maar ook anderen die graag een eigen woning willen bouwen, hebben nu de kans. Op korte termijn wordt gestart met de bouw van de eerste woningen maar er zijn nog steeds kavels te koop. Belangstellenden nodig ik uit om contact op te nemen met de gemeente”.