In juni 2016 viert initiatiefnemer Marleen Peters, geboren en getogen in Mill en woonachtig in Uden, het vijf jarig bestaan van haar bedrijf. Het waren een aantal zeer bewogen jaren.

“Vijf jaar geleden ontstond het bedrijf Brabant Adventure Sur5val,” vertelt Marleen. “Naast een vaste baan voor een PGB organisatie in Uden waar ik werkte, begon ik vanuit interesse en hobby samen met een collega een outdoor en survival bedrijf in Herpen. Na enige tijd is de toenmalige compagnon uit het bedrijf gestapt, omdat zijn ambities elders bleken te liggen. Stoppen was voor mij geen optie na alle tijd, energie, passie en werk die erin was gestoken. Ik besloot als eenmanszaak het bedrijf voort te zetten.”

Toen de zorgorganisatie waar Marleen in loondienst werkte stopte in 2013, is ze binnen het outdoor bedrijf een zorgtak gestart onder de noemer BAS begeleiding. Echter bleek al snel dat haar hart veel meer lag bij het begeleiden van de jongeren met autisme en/of ADHD dan bij de recreatieve tak. “Mijn passie en achtergrond als sociaal pedagogisch hulpverlener kwamen steeds meer naar de voorgrond. De speerpunten richtten zich meer en meer op BAS begeleiding. Vanaf januari 2016 is het recreatieve outdoor bedrijf verder gegaan als zorgorganisatie. Inmiddels is de zorgorganisatie nog steeds groeiende en is het na vijf jaar tijd voor verandering en vernieuwing. Tijd voor een nieuwe naam, een nieuwe uitstraling en tijd om meer vanuit mijn eigen visie en werkwijze naar buiten te treden.” 

Zo ontstond de nieuwe naam van de zorgorganisatie innergo bijzonder begeleiden. Innergo is een zorgorganisatie gericht op Bijzonder Begeleiden. Daarbij is de begeleiding van specifieke doelgroepen een specialisme van de organisatie. Met name autisme en AD(H)D zijn veel voorkomende diagnoses waar de begeleiding van Innergo zich op richt.

“Inner stamt af van het woord innerlijk. Tijdens de begeleiding wordt er uit gegaan van de innerlijke kracht van de persoon. Ieder mens bezit van nature bepaalde krachten, iets waar iemand goed in is. Door extra aandacht te besteden aan de innerlijke kracht, wordt deze vergroot en versterkt. Vanuit deze ontwikkeling is er voldoende draagkracht om buiten de comfortzone te treden en te gaan voor ontwikkeling. Go betekend letterlijk vertaald gaan.”

Tijdens de begeleiding van Innergo wordt er vanuit het innerlijke van de persoon gegaan voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het ‘ervaringsgerichte leren’ en de RET-methode, zijn methoden om deze persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen en kracht bij te zetten. Innergo biedt individuele begeleiding, groepsbegeleiding en weekend- en vakantieopvang aan om vanuit de verschillende begeleidingsvormen aan te sluiten bij de hulpvraag van de klant.

Naast de werkgebieden Uden, Oss, Veghel en Landerd slaat innergo nu ook haar vleugels uit naar Land van Cuijk en Boxmeer. “Momenteel vinden er gesprekken plaats in Sint Anthonis, Cuijk en Wanroij om van daaruit de begeleiding en ondersteuning te kunnen uitvoeren.”

Grensverleggend bezig zijn, buiten de comfortzone treden en kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Go for it!

Voor meer informatie www.inner-go.nl of neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 06 - 28 53 24 13.