Voor de aanleg van glasvezel via LVCNET heb je geen toestemming van Mooiland nodig. Wil je een glasvezel-aansluiting in huis, dan is het noodzakelijk om een abonnement te nemen bij een van de providers op LVCNET. Sommige huurders denken dat Mooiland dit voor hen regelt. Maar dat is dus niet zo.

Voordelen glasvezel 

Voor een huurder is glasvezel ook interessant: het internetgebruik stijgt. Met glasvezel kun je alle apparaten in huis via wifi bedienen, gebruik maken van zorg op afstand, thuiswerken, studeren etc. In de toekomst zal het gebruik van (beeld)zorg op afstand toenemen. Om ouderen op afstand te kunnen monitoren via camera’s, is een zeer snelle verbinding noodzakelijk. Een verbinding met zowel een hoge upload- als downloadsnelheid. Alleen glasvezel heeft die eigenschap.
Met glasvezel maakt het niet uit hoeveel mensen er gebruik maken van internet. Nu is het ’s avonds slechter omdat er dan meer mensen internetten. De snelheid wordt dan lager en de beeldkwaliteit wordt minder. Ook met de komst van meer mobieltjes, iPads en computers in huis verslechtert de verbinding omdat ze allemaal tegelijk van dat ene koperen kabeltje gebruikmaken.

Inschrijven vóór 1 juli

Woon je in een kern, dan is een glasvezel-aansluiting gratis als je vóór 1 juli 2016 inschrijft. Wil je later toch meedoen met glasvezel, dan zijn er extra kosten gemoeid met een aansluiting. Ook in die situatie is het niet mogelijk om je woning zonder een afgesloten abonnement met het glasvezelnetwerk te laten verbinden.

Voor de aanleg van glasvezel via LVCNET heeft u dus geen toestemming van Mooiland nodig. Bij een eventuele verhuizing binnen het Land van Cuijk kunt u uw overeenkomst met één van de providers van LVCNET gewoon meenemen. Dan is het ook fijn als er in uw nieuwe huis al een glasvezelaansluiting ligt. Dat geldt natuurlijk ook voor de bewoners na u.
Regel zelf een aansluiting dan bent u verzekerd van supersnel internet via glasvezel.

Hebt u nog vragen?

Neem contact op met de klantenservice 0485 - 745 800 (dagelijks van 9-11 uur en 18-20 uur), mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., neem contact op met een van de ambassadeurs in uw dorp of kom naar een inschrijfavond.